Hyppää pääsisältöön

Atsuko Sakuragi

Atsuko Sakuragi, trumpetti
Atsuko Sakuragi, trumpetti Kuva: Jussi Nahkuri Radion sinfoniaorkesteri,rso atsuko sakuragi, trumpetti 2017

Atsuko Sakuragi syntyi Kochissa, Japanissa 1978. Hän opiskeli trumpetinsoittoa ensin Kiotossa ja myöhemmin Göteborgin ja Kölnin musiikkikorkeakouluissa Bengt Danielssonin ja professori Urban Agnaksen oppilaana. Kölnissä hän sai oppia myös barokkitrumpetissa professori Friedemann Immerilta.

Atsuko on soittanut mm. Kioton sinfoniaorkesterissa, Kansain filharmonikoissa, Göteborgin sinfoniaorkesterissa, Dortmundin filharmonikoissa sekä Münchenin kamariorkesterissa. Radion sinfoniaorkesterin trumpetistina hän aloitti 2009.

Barokkitrumpettia Atsuko on soittanut mm. Leipzigin Bach-Consort -orkesterissa ja Baselin La Visione -orkesterissa.

 • István Várdai esiintyy Truls Mørkin tilalla 18.‒19.10.

  Konsertin ohjelma ei muutu.

  Sellisti Truls Mørk on joutunut peruuttamaan esiintymisensä RSO:n solistina Musiikkitalon konserteissa 18.‒19.10. sekä Amsterdamin Concertgebouwssa 9.12. Hänen tilallaan Šostakovitšin 1. sellokonserton solistina soittaa István Várdai.

 • RSO:n Tulevaisuus-teema esittelee nuoria solisteja ja säveltäjiä

  Teema esittelee 5 nuorta solistia ja 2 säveltäjää.

  Radion sinfoniaorkesterin yhtenä keskeisenä tehtävänä on alusta lähtien ollut edistää ja tukea suomalaista musiikkia. Sen olennaisena osana on ollut nostaa esiin nuoria kykyjä, yhtä lailla esiintyviä taiteilijoita kuin säveltäjiä. Kaudella 2023-2024 se toteutuu erityisen Tulevaisuus-teeman konserteissa.

 • Nicholas Collon: "Straussin musiikissa minua viehättää ennen kaikkea harmonia"

  Ylikapellimestari Collon kertoo kauden Strauss-teemasta.

  Olet valinnut yhdeksi alkavan kauden teemoista Richard Straussin. Millainen on historiasi Straussin musiikin parissa, ja mikä sinua hänessä viehättää? Ensimmäinen johtamani teos oli luultavasti Metamorfoosit, ja johdin muitakin myöhäisiä teoksia, oboekonserttoa ja Neljää viimeistä laulua. Myöhemmin aloin johtaa sinfonisia runoja, Kuolemasta ja kirkastuksesta alkaen.