Hyppää pääsisältöön

Hanna-Kaarina Heikinheimo

Hanna-Kaarina Heikinheimo, huilu
Hanna-Kaarina Heikinheimo, huilu Kuva: Jussi Nahkuri Radion sinfoniaorkesteri,rso hanna-kaarina heikinheimo, huilu 2017

Hanna-Kaarina Heikinheimo aloitti huilunsoiton Vantaan musiikkiopistossa opettajinaan Olli Ruottinen ja Liisa Ruoho. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli Mikael Helasvuon johdolla, ja valmistui musiikin maisteriksi erinomaisin arvosanoin vuonna 1995. Heikinheimo on osallistunut useille mestarikursseille, tärkeimpinä opettajinaan Auréle Nicolet, Severino Gazzelloni, Michel Debost ja Timothy Hutchins. RSO:n soolopikkolon- ja huilunsoittajana Heikinheimo on toiminut syksystä 1994 lähtien. Ennen nykyistä kiinnitystään hän soitti kaksi vuotta Turun kaupunginorkesterissa, sekä 1991–1994 Helsingin kaupunginorkesterissa. Orkesterityön ohessa Heikinheimo on tehnyt myös soolo- ja kamarimusiikkinauhoituksia Yleisradiolle. Heikinheimo on säännöllisesti mukana Suomalaisen Kamariorkesterin ja Kamariorkesteri Avanti!:n toiminnassa, sekä soittaa orkesterikollegojen kanssa muodostetussa Respiro -puhallinkivintetissä. Hän myös opettaa pikkolon soittoa Sibelius-Akatemiassa.