Hyppää pääsisältöön

Jukka Harju

Jukka Harju, käyrätorvi
Jukka Harju, käyrätorvi Kuva: Jussi Nahkuri Radion sinfoniaorkesteri,rso jukka harju, käyrätorvi 2017

Jukka Harjun musiikkiuran lähtölaukaus oli 11-vuotiaan käyrätorvensoittajan esiintyminen Irlannin radio-orkesterin solistina EBU:n Nuorten solistien konsertissa Dublinissa vuonna 1986. Opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla ja myöhemmin varsinaisena opiskelijana Kalervo Kulmalan johdolla. Roland Bergerin filharmoninen loppusilaus Wienin musiikkikorkeakoulussa täydensi musiikin maisterin oppiarvon. Harju on sijoittunut useissa instrumenttinsa kansainvälisissä musiikkikilpailuissa ikäryhmänsä kärkisijoille. Äänenjohtajatehtävissä hän on vieraillut mm. Claudio Abbadon johtamassa Gustav Mahler -orkesterissa, EU:n nuoriso-orkesterissa, Ranskan radio-orkesterissa sekä Tukholman suurissa sinfoniaorkestereissa. Solistina Harju on esiintynyt paitsi kotimaassamme, myös Irlannissa, Virossa, Islannissa, Ruotsissa, Italiassa ja Kanadassa. Voitto kansainvälisessä Holger Fransman -käyrätorvikilpailussa vuonna 2005 toi Lieksan Vaskiviikkojen Vuoden vaskisoittaja 2006 -arvonimen kansainvälisistä ansioista muusikkona sekä tunnustukseksi vaskimusiikin säveltäjänä. Harju on toiminut Radion sinfoniaorkesterin soolokäyrätorvensoittajana vuodesta 2008, ensin sijaisena ja vuodesta 2009 vakituisena jäsenenä.

www.jukkaharju.fi

 • 8.11. konsertin esiintyjät

  Konsertin johtaa Joshua Weilerstein.

  JOSHUA WEILERSTEIN Yhdysvaltalainen Joshua Weilerstein (s. 1987) kuuluu tämän hetken kiitetyimpiin nuoriin kapellimestareihin. Hän on toiminut vuodesta 2015 Lausannen kamariorkesterin taiteellisena johtajana, ja kautta on jatkettu kestämään kevääseen 2021.

 • Haydn - Šostakovitš - Shaw - Beethoven

  8.11. teokset

  Joseph Haydn (1732–1809): Sinfonia nro 94 G-duuri, “Yllätys” Lontoolaisyleisöä varten vuonna 1791 valmistunut sinfonia nro 94 G-duuri on edelleen Joseph Haydnin suosituin hitaan osan “Yllätyksen” vuoksi.

 • Orfeo ed Euridice -oopperan esiintyjät

  Konsertin johtaa Fabio Biondi.

  FABIO BIONDI Viulisti ja kapellimestari Fabio Biondi tunnetaan kansainvälisesti etenkin perustamansa Europa Galante -yhtyeen johtajana, mutta hän vierailee usein barokkiyhtyeiden ja sinfoniaorkestereiden viulistina ja kapellimestarina.

 • Harvoin tarjolla - Gluckin Orfeo ed Euridice

  RSO-festivaalin päätöskonsertti.

  Christoph Willibald Gluck (1714-1787): Orfeo ed Euridice Kun Christoph Willibald Gluck ryhtyi oopperassaan Orfeo ed Euridice (1762) uudistamaan aikansa opera serian eli vakavan oopperan käytäntöjä, hän tiesi tunkeutuvansa villinä rehottavaan tiheikköön.