Hyppää pääsisältöön

Harju Jukka

Jukka Harju, käyrätorvi
Jukka Harju, käyrätorvi Kuva: Jussi Nahkuri rso jukka harju, käyrätorvi 2017

soolokäyrätorvensoittaja

Jukka Harjun musiikkiuran lähtölaukaus oli 11-vuotiaan käyrätorvensoittajan esiintyminen Irlannin radio-orkesterin solistina EBU:n Nuorten solistien konsertissa Dublinissa vuonna 1986. Opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla ja myöhemmin varsinaisena opiskelijana Kalervo Kulmalan johdolla. Roland Bergerin filharmoninen loppusilaus Wienin musiikkikorkeakoulussa täydensi musiikin maisterin oppiarvon. Harju on sijoittunut useissa instrumenttinsa kansainvälisissä musiikkikilpailuissa ikäryhmänsä kärkisijoille. Äänenjohtajatehtävissä hän on vieraillut mm. Claudio Abbadon johtamassa Gustav Mahler -orkesterissa, EU:n nuoriso-orkesterissa, Ranskan radio-orkesterissa sekä Tukholman suurissa sinfoniaorkestereissa. Solistina Harju on esiintynyt paitsi kotimaassamme, myös Irlannissa, Virossa, Islannissa, Ruotsissa, Italiassa ja Kanadassa. Voitto kansainvälisessä Holger Fransman -käyrätorvikilpailussa vuonna 2005 toi Lieksan Vaskiviikkojen Vuoden vaskisoittaja 2006 -arvonimen kansainvälisistä ansioista muusikkona sekä tunnustukseksi vaskimusiikin säveltäjänä. Harju on toiminut Radion sinfoniaorkesterin soolokäyrätorvensoittajana vuodesta 2008, ensin sijaisena ja vuodesta 2009 vakituisena jäsenenä.

www.jukkaharju.fi

 • Ylikapellimestari Hannu Lintu

  2017–2018 Lintu johtaa 20 konserttia Musiikkitalossa.

  Hannu Lintu aloitti Radion sinfoniaorkesterin kahdeksantena ylikapellimestarina elokuussa 2013 ja jatkaa näin jo vuosia jatkunutta menestyksekästä yhteistyötä RSO:n kanssa. Kaudella 2018–2019 Lintu johtaa 19 konserttia Musiikkitalossa ja vie orkesterin Suomen kiertueelle.

 • Gustav Mahler ja juutalaisuus

  Sirpa Hietanen pohtii aihetta.

  Miten uskonto vaikutti Mahlerin elämään ihmisenä ja säveltäjänä. Sirpa Hietanen pohtii aihetta Norman Lebrechtin kirjan Why Mahler? pohjalta

 • Yuja Wang peruuttaa - tilalle Aleksander Melnikov

  Konsertin ohjelma ei vaihdu.

  Yksi tämän hetken suosituimmista pianisteista, Yuja Wang, on peruuttanut esiintymisensä Radion sinfoniaorkesterin solistina 25.1. Wangin tilalla esiintyy klassismin ja romantiikan ajan ohjelmiston hienostoneena tulkkina tunnettu venäläissyntyinen Aleksander Melnikov.

 • Tuore Grammy-ehdokas Yuja Wang RSO:n solistina tammikuussa

  Kevätkaudella kuullaan myös Fagerlundin uusi sellokonsertto.

  Häikäisevän tekniikkansa, vahvojen tulkintojensa ja säihkyvän lavapersoonallisuutensa ansiosta suursuosikiksi noussut Yuja Wang esittää Schumannin pianokonserton RSO:n solistina 25.1. Kevätkaudella nähdään myös nuoremman kapellimestaripolven kärkinimiä Klaus Mäkelästä Nicholas Colloniin.