Hyppää pääsisältöön

Helmi Horttana

Helmi Horttana (s. 1985 Seinäjoella) aloitti viulunsoiton 3,5 -vuotiaana Lapuan musiikkiopistossa Päivi Lahtisen johdolla. Vuosien myötä rakkaasta harrastuksesta tuli ammatti ja Helmi valmistui 2008 Pirkanmaan Ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi Ari Angervon luokalta. Syksyllä 2007 ovet aukenivat Sibelius-Akatemiaan, jossa Helmi viimeistelee opintojaan Petri Aarnion opissa. Helmiä ovat opettaneet myös Antti Laasanen, Anne Orpana ja Erkki Kantola.

Valtava kipinä orkesterisoittoon syntyi kesällä 1998, kun Seinäjoen kaupunginorkesteri tarjosi Helmille mahdollisuuden soittaa oppilasavustajana ensi kertaa sinfoniaorkesterissa. Sittemmin hän on kerännyt runsaasti orkesterisoittokokemusta mm. Tampere Filharmoniassa, Helsingin kaupunginorkesterissa, Tapiola Sinfoniettassa ja Lapin Kamariorkesterissa. Radion sinfoniaorkesteriin Helmi pääsi soittamaan ensimmäistä kertaa syksyllä 2008. Unelma vakituisesta paikasta RSOssa toteutui tammikuussa 2011, kun Helmi aloitti työt 2. viulun soittajana.

Töiltä ja opinnoilta jäävää vapaa-aikaansa hän viettää mieluiten jumpaten, siivoten tai leipoen.

 • RSO 95 vuotta: Radiostudiosta kansainvälisille konserttilavoille

  RSO perustettiin vain vuosi Yleisradion perustamisen jälkeen

  "95-vuotiaan Radion sinfoniaorkesterin lähetystoiminta, levytykset ja muu ohjelmatoiminta on kattavinta koko julkisen palvelun Euroopassa", kirjoittaa Yleisradion Luovat sisällöt ja media -osaston johtaja Ville Vilen.

 • RSO aloittaa 95-vuotisjuhlakautensa vierailulla BBC Proms-festivaalille

  Teemasäveltäjät ovat Rahmaninov, Ligeti ja Tarkiainen.

  Radion sinfoniaorkesterin 95-vuotisjuhlakausi 2022‒2023 alkaa vierailulla BBC Proms -festivaalille ylikapellimestari Nicholas Collonin johdolla. Kauden teemasäveltäjät ovat Sergei Rahmaninov, György Ligeti sekä Outi Tarkiainen ja lisäksi kahden viikon residenssivierailun tekee australialaissäveltäjä Brett Dean.

 • RSO:n nuoret solistit 2022 on valittu

  Koesoittoon osallistui yhteensä 75 nuorta

  Kahdeksan koesoiton kautta valittua nuorta muusikkoa esiintyy RSO:n solistina Nuorten solistien konsertissa 29.4. Musiikkitalossa. Konsertin johtaa József Hárs ja se lähetetään suorana Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä viivästettynä Yle Teemalla.