Hyppää pääsisältöön

Helmi Horttana

Helmi Horttana, viulu
Helmi Horttana, viulu Kuva: Jussi Nahkuri Radion sinfoniaorkesteri,rso helmi horttana, viulu 2017

Helmi Horttana (s. 1985 Seinäjoella) aloitti viulunsoiton 3,5 -vuotiaana Lapuan musiikkiopistossa Päivi Lahtisen johdolla. Vuosien myötä rakkaasta harrastuksesta tuli ammatti ja Helmi valmistui 2008 Pirkanmaan Ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi Ari Angervon luokalta. Syksyllä 2007 ovet aukenivat Sibelius-Akatemiaan, jossa Helmi viimeistelee opintojaan Petri Aarnion opissa. Helmiä ovat opettaneet myös Antti Laasanen, Anne Orpana ja Erkki Kantola.

Valtava kipinä orkesterisoittoon syntyi kesällä 1998, kun Seinäjoen kaupunginorkesteri tarjosi Helmille mahdollisuuden soittaa oppilasavustajana ensi kertaa sinfoniaorkesterissa. Sittemmin hän on kerännyt runsaasti orkesterisoittokokemusta mm. Tampere Filharmoniassa, Helsingin kaupunginorkesterissa, Tapiola Sinfoniettassa ja Lapin Kamariorkesterissa. Radion sinfoniaorkesteriin Helmi pääsi soittamaan ensimmäistä kertaa syksyllä 2008. Unelma vakituisesta paikasta RSOssa toteutui tammikuussa 2011, kun Helmi aloitti työt 2. viulun soittajana.

Töiltä ja opinnoilta jäävää vapaa-aikaansa hän viettää mieluiten jumpaten, siivoten tai leipoen.

 • Seuraavan RSO-festivaalin suunnittelee Nicholas Collon

  Kraft nousi päättyneen festivaalin yleisön suosikiksi.

  Juuri päättyneellä RSO-festivaalilla vieraili lähes 10 000 kuulijaa ja Yle Areenan sekä Yle Radio 1:n kautta konserttien verkko- ja radiolähetyksiä seurasi n. 100 000 kuulijaa konserttia kohden. Suurimmaksi yleisösuosikiksi nousi Magnus Lindbergin kulttiteoksen, Kraftin esitys.

 • Magnus Lindbergin Kraft vakuutti peruskoululaiset

  RSO konsertoi tänä vuonna 10 000:lle nuorelle

  RSO-festivaali sai vieraakseen kokonaisen peruskoulun, kun Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun 740 oppilasta kuunteli Magnus Lindbergin Kraftin kenraaliharjoituksen 25.10. Musiikkitalossa.

 • Olari Elts ja Andrea Mastroni

  22.11. konsertin esiintyjät

  OLARI ELTS Virolainen kapellimestari Olari Elts murtautui suomalaisen musiikkiyleisön tietoisuuteen voittamalla 1999 kansainvälisen Jorma Panula -kapellimestarikilpailun ja seuraavana vuonna kansainvälisen Jean Sibelius -kapellimestarikilpailun.