Hyppää pääsisältöön

Helmi Horttana

Helmi Horttana (s. 1985 Seinäjoella) aloitti viulunsoiton 3,5 -vuotiaana Lapuan musiikkiopistossa Päivi Lahtisen johdolla. Vuosien myötä rakkaasta harrastuksesta tuli ammatti ja Helmi valmistui 2008 Pirkanmaan Ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi Ari Angervon luokalta. Syksyllä 2007 ovet aukenivat Sibelius-Akatemiaan, jossa Helmi viimeistelee opintojaan Petri Aarnion opissa. Helmiä ovat opettaneet myös Antti Laasanen, Anne Orpana ja Erkki Kantola.

Valtava kipinä orkesterisoittoon syntyi kesällä 1998, kun Seinäjoen kaupunginorkesteri tarjosi Helmille mahdollisuuden soittaa oppilasavustajana ensi kertaa sinfoniaorkesterissa. Sittemmin hän on kerännyt runsaasti orkesterisoittokokemusta mm. Tampere Filharmoniassa, Helsingin kaupunginorkesterissa, Tapiola Sinfoniettassa ja Lapin Kamariorkesterissa. Radion sinfoniaorkesteriin Helmi pääsi soittamaan ensimmäistä kertaa syksyllä 2008. Unelma vakituisesta paikasta RSOssa toteutui tammikuussa 2011, kun Helmi aloitti työt 2. viulun soittajana.

Töiltä ja opinnoilta jäävää vapaa-aikaansa hän viettää mieluiten jumpaten, siivoten tai leipoen.