Hyppää pääsisältöön

József Hárs

József Hárs syntyi 1976 Sümegissä Unkarissa. Hän aloitti käyrätorvensoiton 8-vuotiaana ja opiskeli vuosien varrella Ifor Jamesin, Bruno Schneiderin ja Marie-Luise Neuneckerin johdolla Saksassa. Vuodesta 2006 József Hárs on toiminut Radion sinfoniaorkesterissa käyrätorvensoittajana ja tammikuusta 2010 alkaen soolokäyrätorvensoittajana.

József Hárs on soittanut varaäänenjohtajana Suomen Kansallisoopperan orkesterissa, äänenjohtajana Nürnbergin oopperassa ja Tirolin sinfoniaorkesterissa Innsbruckissa. Hárs on työskennellyt myös Schleswig Holsteinin festivaaliorkesterissa, Suomalaisessa kamariorkesterissa, Oslon Filharmonisessa orkesterissa sekä useissa muissa tunnetuissa orkestereissa.

Vuonna 2010 Hárs sijoittui toiseksi Lieksan kansainvälisessä Holger Fransman -käyrätorvikilpailussa.