Hyppää pääsisältöön

Kaisa Kortelainen

Kaisa Kortelainen
Kaisa Kortelainen Kuva: Jussi Nahkuri Radion sinfoniaorkesteri

Kaisa Kortelainen (s. 1992) aloitti musiikkiopintonsa Nurmeksessa Pielisen-Karjalan musiikkiopistossa. Opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa ja esittävän säveltaiteen osastolla Mikael Helasvuon ohjauksessa. Keväällä 2017 Kortelainen valmistui maisteriksi Pariisin konservatoriosta Philippe Bernoldin luokalta.
Kortelainen on osallistunut mm. Jacques Zoonin, Kersten McCallin ja Emmanuel Pahudin mestarikursseille.

Hän on toiminut orkesterimuusikkona useissa suomalaisissa sinfoniaorkestereissa ja Radion sinfoniaorkesterissa hän aloitti tammikuussa 2018.

Kortelainen on esiintynyt niin suomalaisten orkestereiden solistina kuin lukuisilla festivaaleillakin. Kortelainen on ollut mukana tuottamassa UNM-festivaalia ja Nurmeksen Kesäakatemiaa, sekä toiminut monitaiteisen Kaivos-festivaalin taiteellisena suunnittelijana. Kortelainen on yksi nykymusiikkiin sekä taiteidenvälisyyteen keskittyvän ÄÄNI-kollektiivin perustajajäsenistä.

Musiikin lisäksi häntä sykähdyttävät muun muassa kirjat, podcastit ja juokseminen.

  • "Beethoven kehittää jatkuvasti uusia tapoja rikkoa odotuksia"

    Hannu Lintu ja Stephen Hough haastattelussa.

    RSO:n kevätkausi päättyy Beethovenin pianokonserttojen kokonaisesitykseen 22.-23.5. Musiikkitalossa. Konsertit johtaa ylikapellimestari Hannu Lintu ja solistina esiintyy Stephen Hough. Lotta Emanuelsson haastatteli Lintua ja Hough'ia ja kysyi mm. miten Beethoven uudisti konserton lajiperinnettä.

  • 24-vuotias Emilia Hoving johtaa RSO:n konsertin Pablo Heras-Casadon tilalla 3.5.

    Konsertin ohjelma ei vaihdu.

    Kapellimestari Pablo Heras-Casado on joutunut sairastumisen takia peruuttamaan esiintymisensä RSO:n konsertissa 3.5. Hänen tilallaan johtaa vain 24-vuotias Emilia Hoving, joka on toiminut kevätkauden RSO:n assistenttikapellimestarina. Konsertin ohjelma ei vaihdu – ohjelmassa on Bernd Alois Zimmermannin Dialoge kahdelle pianolle ja orkesterille sekä Brucknerin 2. sinfonia.