Hyppää pääsisältöön

Kati Salovaara

Kati Salovaara (s. 1977) aloitti kontrabasso-opinnot 9-vuotiaana Vantaan musiikkiopistossa. Hän jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa ja siirtyi myöhemmin solistiselle osastolle Lasse Lagercrantzin ja Jorma Katraman oppilaaksi. Salovaara on opiskellut myös Lontoossa Duncan McTierin sekä Berliinissä Janne Saksalan johdolla. Kontrabassonsoiton A-kurssitutkinnon hän suoritti Sibelius-Akatemiassa erinomaisin arvosanoin keväällä 2003. Ensimmäisen kosketuksen orkesterisoittoon Kati Salovaara sai Helsingin Juniorijousissa. EU:n nuoriso-orkesteriin hän kuului 1997–99. Salovaara on työskennellyt kontrabasistina myös Tampereen kaupunginorkesterissa sekä Tapiola Sinfoniettassa. Radion sinfoniaorkesterissa hän aloitti vuonna 2000, ja on nykyisin kontrabassoryhmän äänenjohtaja.

 • Nicholas Collon 40 vuotta: "Olen löytänyt RSO:sta orkesterin, jonka kanssa olen hyvin onnellinen"

  RSO:n ylikapellimestari Nicholas Collon täyttää 40 vuotta.

  RSO:n ylikapellimestari Nicholas Collon juhlii 40-vuotissyntymäpäiväänsä 7.2.2023. "RSO:sta olen löytänyt orkesterin, jonka kanssa olen hyvin onnellinen, ja minusta on aina ihanaa tulla tänne. Se on yksi isoimmista asioista, joita urallani on tapahtunut kolmekymppisenä. Oman orkesterin löytäminen ei ole itsestäänselvää, ja siihen tarvittiin paljon onnea, oikeassa paikassa olemista oikeaan aikaan. Tässä orkesterissa kaikki tuntuu minusta oikealta."

 • Nicholas Collon jatkaa RSO:n ylikapellimestarina 2028 asti

  Uuden sopimuksen myötä turvataan pitkäjänteinen yhteistyö.

  Radion sinfoniaorkesterin (RSO) ylikapellimestarina syksyllä 2021 aloittanut Nicholas Collon jatkaa tehtävässään kesään 2028 asti. Syksyllä 2024 alkavan uuden sopimuksen myötä halutaan turvata pitkäjänteinen yhteistyö.

 • Nicholas Collon: ”Mahlerin kymmenennessä sinfoniassa ei ole kyse kuolemasta, vaan rakkaudesta”

  Teos esitetään 13.1. Musiikkitalossa

  "Esittäjälle on toki tärkeää tuntea taustatekijöitä, ja Mahlerin viimeisen sinfonian tausta on todellakin epätavallinen. Mahlerin sinfoniat koskettelevat yleensä valtavia asioita: universumia, luontoa, ihmiskuntaa, Nietzscheä, Jumalaa. Yhtäkkiä kymmenes sinfonia liittyykin hänen kotielämäänsä", toteaa ylikapellimestari Nicholas Collon Mahlerin 10. sinfoniasta, jonka RSO esittää Musiikkitalossa 13.1.