Hyppää pääsisältöön

Kati Salovaara

Kati Salovaara, kontrabasso
Kati Salovaara, kontrabasso Kuva: Jussi Nahkuri Radion sinfoniaorkesteri,rso kati salovaara, kontrabasso 2017

Kati Salovaara (s. 1977) aloitti kontrabasso-opinnot 9-vuotiaana Vantaan musiikkiopistossa. Hän jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa ja siirtyi myöhemmin solistiselle osastolle Lasse Lagercrantzin ja Jorma Katraman oppilaaksi. Salovaara on opiskellut myös Lontoossa Duncan McTierin sekä Berliinissä Janne Saksalan johdolla. Kontrabassonsoiton A-kurssitutkinnon hän suoritti Sibelius-Akatemiassa erinomaisin arvosanoin keväällä 2003. Ensimmäisen kosketuksen orkesterisoittoon Kati Salovaara sai Helsingin Juniorijousissa. EU:n nuoriso-orkesteriin hän kuului 1997–99. Salovaara on työskennellyt kontrabasistina myös Tampereen kaupunginorkesterissa sekä Tapiola Sinfoniettassa. Radion sinfoniaorkesterissa hän aloitti vuonna 2000, ja on nykyisin kontrabassoryhmän äänenjohtaja.

  • RSO:n Fagerlund-levylle kiitosta

    Levyllä on sellokonsertto ja orkesteriteos Water Atlas.

    RSO:n Sebastian Fagerlundin musiikkia sisältävä levy on huomioitu laajasti kansainvälisessä lehdistössä sekä musiikkialan julkaisuissa. BIS-levymerkin julkaisema levy sisältää Fagerlundin sellokonserton Nomade sekä orkesteriteoksen Water Atlas, joita molempia RSO on ollut mukana tilaamassa. Solistina levyllä soittaa Nicolas Altstaedt ja orkesteria johtaa Hannu Lintu.

  • Radion sinfoniaorkesteri konsertoi Oriveden Klemettisalissa 2.9.

    Konsertin johtaa Nicholas Collon.

    Radion sinfoniaorkesteri (RSO) esiintyy Orivedellä 2.9. Klemettisalissa pidettävä konsertti on paitsi RSO:n uuden konserttikauden avaus, myös orkesterin ensimmäinen virallinen esiintyminen yhdessä uuden ylikapellimestarin, Nicholas Collonin kanssa.