Hyppää pääsisältöön

Line Johannesen

Line Johannesen, pasuuna
Line Johannesen, pasuuna Kuva: Jussi Nahkuri Radion sinfoniaorkesteri,rso line johannesen, pasuuna 2017


Norjalainen Line Johannesen aloitti soittamaan 8-vuotiaana koulunsa orkesterissa. Lyhyistä käsivarsistaan johtuen, hän joutui odottamaan 10-vuotiaaksi ennen kuin hänen annettiin soittaa pasuunaa.

Line suoritti kandidaatin tutkinnon pasuunassa Tromsøn konservatoriossa ja jatkoi opintojaan Norjan Musiikkiakatemiassa Oslossa Ingemar Roosin ja Thorbjørn Lønmon johdolla. Vuonna 2005 hän suoritti maisterin tutkinnon Malmön musiikkikorkeakoulussa P. K. Svensenin ohjauksessa.

Vuosina 2003–2006 Line soitti Verbierin festivaaliorkesterissa, jonka musiikillinen johtaja oli James Levine. Vuonna 2006 hän aloitti RSO:ssa määräaikaisena soittajana ja vuonna 2008 hänet valittiin orkesterin vakituiseksi jäseneksi. Kunnon norjalaisena Line viettää sunnuntait ”på tur” eli kävellen, pyöräillen, hiihtäen tai juosten, ja pääosan lomistaan tunturimökillä Norjassa.

Katso Linen haastattelu Yle Areenassa!

  • Solistien kuvat 2020-2021

    Lataa kauden 2020-2021 solistien kuvat täältä.

    Tuomas Katajala, tenori Karita Mattila, sopraano Jan Lisiecki, piano András Schiff Till Fellner, piano Seuraavat kuvat saa pyytämällä niitä sähköpostitse satu.kahila(at)yle.fi Tuuli Lindeberg, sopraano

  • RSO:n syksyn konsertit televisioidaan suorana Yle Teemalla

    Esiintymässä mm. Karita Mattila, Elim Chan ja Kent Nagano.

    RSO aloittaa syyskautensa 4.9. osittain poikkeusjärjestelyin ja keskittyy palvelemaan kaikkia suomalaisia entistä vahvemmalla näkyvyydellä Ylen kanavilla. Yleisöä voidaan ottaa jälleen myös konserttisaliin, mutta turvavälien saavuttamiseksi myynnissä on vain noin 400 paikkaa.