Hyppää pääsisältöön

Ritva Kaukola

Ritva Kaukola, alttoviulu
Ritva Kaukola, alttoviulu Kuva: Jussi Nahkuri Radion sinfoniaorkesteri,rso ritva kaukola, alttoviulu 2017

Ritva Kaukola on kotoisin Suonenjoelta. Hän aloitti alttoviuluopinnot Kuopion konservatoriossa ja jatkoi niitä 1983 Sibelius-Akatemiassa, missä hän suoritti A-tutkinnon 1991. RSO:ssa Ritva on soittanut vuodesta 1988 lähtien, ensin määräaikaisena ja 1991 alkaen vakituisena muusikkona.

Ritvan kesän viettoon on jo yli 10 vuotta kuulunut työskentely Savonlinnan oopperajuhlaorkesterissa ja genrevalikoiman leveydestä huolehtii keikkailu Vantaa viihdeorkesterissa. Vastapainoksi ja tueksi orkesterityölle mutta ennen muuta sielunvirkistykseksi, Ritva soittaa kamarimusiikkia kollegoiden seurassa Aarre-kvartetissa. Maisterin tutkinto Sibelius-Akatemiassa jäi Ritvalta suorittamatta tärkeämpien ja kiireellisempien asioiden mentyä edelle; perheeseen kuuluu sellistiaviomies ja kolme lasta.

Ritva on kiinnostunut mm.lukemisesta, kasvien siirtelystä puutarhassa, sienestyksestä ja neulomisesta. Hän arvostaa kuitenkin suuresti myös joutilaisuutta elämässään ja uskoo olevansa siinä myös varsin taitava.

  • Alttoviulun soittaja (tutti)

    Koesoitto pidetään Helsingin Musiikkitalossa 28.–29.11.2019.

    Koesoitto pidetään Helsingin Musiikkitalossa 28.–29.11.2019.

  • "Beethoven kehittää jatkuvasti uusia tapoja rikkoa odotuksia"

    Hannu Lintu ja Stephen Hough haastattelussa.

    RSO:n kevätkausi päättyy Beethovenin pianokonserttojen kokonaisesitykseen 22.-23.5. Musiikkitalossa. Konsertit johtaa ylikapellimestari Hannu Lintu ja solistina esiintyy Stephen Hough. Lotta Emanuelsson haastatteli Lintua ja Hough'ia ja kysyi mm. miten Beethoven uudisti konserton lajiperinnettä.