Hyppää pääsisältöön

Ritva Kaukola

Ritva Kaukola, alttoviulu
Ritva Kaukola, alttoviulu Kuva: Jussi Nahkuri Radion sinfoniaorkesteri,rso ritva kaukola, alttoviulu 2017

Ritva Kaukola on kotoisin Suonenjoelta. Hän aloitti alttoviuluopinnot Kuopion konservatoriossa ja jatkoi niitä 1983 Sibelius-Akatemiassa, missä hän suoritti A-tutkinnon 1991. RSO:ssa Ritva on soittanut vuodesta 1988 lähtien, ensin määräaikaisena ja 1991 alkaen vakituisena muusikkona.

Ritvan kesän viettoon on jo yli 10 vuotta kuulunut työskentely Savonlinnan oopperajuhlaorkesterissa ja genrevalikoiman leveydestä huolehtii keikkailu Vantaa viihdeorkesterissa. Vastapainoksi ja tueksi orkesterityölle mutta ennen muuta sielunvirkistykseksi, Ritva soittaa kamarimusiikkia kollegoiden seurassa Aarre-kvartetissa. Maisterin tutkinto Sibelius-Akatemiassa jäi Ritvalta suorittamatta tärkeämpien ja kiireellisempien asioiden mentyä edelle; perheeseen kuuluu sellistiaviomies ja kolme lasta.

Ritva on kiinnostunut mm.lukemisesta, kasvien siirtelystä puutarhassa, sienestyksestä ja neulomisesta. Hän arvostaa kuitenkin suuresti myös joutilaisuutta elämässään ja uskoo olevansa siinä myös varsin taitava.

 • Avoin kirje STM:n johdolle: Päästäkää kulttuuri kuristusotteesta

  RSO, HKO ja SKOB vetoavat STM:n johtoon.

  "Sosiaali- ja terveysministeriö on päivittämässä koronapandemian hybridistrategiansa elokuun aikana. Edellytämme, että tuleva strategia näkee kulttuurin välttämättömänä hyvinvoinnin lähteenä, eikä alan toimintaedellytyksiä tuhota. Ammattimaisten kulttuuritoimijoiden kyky järjestää tilaisuuksia turvallisesti ja vastuullisesti korona-aikana on moneen kertaan osoitettu."

 • Ylikapellimestari Nicholas Collon

  Nicholas Collon aloittaa RSO:n 9. ylikapellimestarina.

  Nuoremman polven kysytyimpiin kapellimestareihin kuuluva brittiläinen Nicholas Collon aloittaa syksyllä 2021 kautensa Radion sinfoniaorkesterin 9. ylikapellimestarina ensimmäisenä ei-suomalaisena orkesterinjohtajana.

 • Hannu Lintu: "En ole fanfaari-ihminen"

  Hannu Linnun kausi RSO:n ylikapellimestarina päättyy.

  Hannu Linnun mukaan ylikapellimestarikauden päätös tuntuu samalta kuin sopuisa avioero - "rakastan sinua edelleen, mutta meidän on muutettava erillemme".

 • On aika kiittää!

  Intendentti Tuula Sarotie kiittää Hannu Lintua.

  RSO:n intendentti Tuula Sarotien mukaan Hannu Linnun toimintaa ohjaa draaman taju ja rohkeus.