Hyppää pääsisältöön

Ritva Kaukola

Ritva Kaukola on kotoisin Suonenjoelta. Hän aloitti alttoviuluopinnot Kuopion konservatoriossa ja jatkoi niitä 1983 Sibelius-Akatemiassa, missä hän suoritti A-tutkinnon 1991. RSO:ssa Ritva on soittanut vuodesta 1988 lähtien, ensin määräaikaisena ja 1991 alkaen vakituisena muusikkona.

Ritvan kesän viettoon on jo yli 10 vuotta kuulunut työskentely Savonlinnan oopperajuhlaorkesterissa ja genrevalikoiman leveydestä huolehtii keikkailu Vantaa viihdeorkesterissa. Vastapainoksi ja tueksi orkesterityölle mutta ennen muuta sielunvirkistykseksi, Ritva soittaa kamarimusiikkia kollegoiden seurassa Aarre-kvartetissa. Maisterin tutkinto Sibelius-Akatemiassa jäi Ritvalta suorittamatta tärkeämpien ja kiireellisempien asioiden mentyä edelle; perheeseen kuuluu sellistiaviomies ja kolme lasta.

Ritva on kiinnostunut mm.lukemisesta, kasvien siirtelystä puutarhassa, sienestyksestä ja neulomisesta. Hän arvostaa kuitenkin suuresti myös joutilaisuutta elämässään ja uskoo olevansa siinä myös varsin taitava.

 • RSO konsertoi naisten ja tyttöjen puolesta 4.11.

  Esiintymässä mm. Emma Salokoski, Anu Komsi ja Marzi Nyman

  Radion sinfoniaorkesterin Nenäpäivä-konsertin teemana ovat tyttöjen ja naisten oikeudet. Kitaristi Marzi Nymanin ja RSO:n kauden teemasäveltäjä Outi Tarkiaisen suunnittelemassa konserttiohjelmassa on teoksia niin Kaija Saariaholta, Lotta Wennäkoskelta kuin Tarkiaiselta itseltäänkin.

 • RSO juhlii 70-vuotiasta Kaija Saariahoa

  12.10. konsertin ohjelmassa Saariahon lyömäsoitinteos.

  Kaija Saariaho täyttää 70 vuotta 14.10.2022. Juhlan kunniaksi RSO:n konsertissa 12.10. kuullaan Saariahon lyömäsoitinteos Six Japanese Gardens, jonka solistina esiintyy Naoki Yasuda.

 • RSO levytti Thomas Adèsin musiikkia

  Kaikki levyn teokset ovat ensilevytyksiä.

  RSO ja ylikapellimestari Nicholas Collon ovat taltioineet Thomas Adèsin ennen levyttämätöntä musiikkia Ondine-levymerkille.