Hyppää pääsisältöön

Ritva Kaukola

Ritva Kaukola, alttoviulu
Ritva Kaukola, alttoviulu Kuva: Jussi Nahkuri Radion sinfoniaorkesteri,rso ritva kaukola, alttoviulu 2017

Ritva Kaukola on kotoisin Suonenjoelta. Hän aloitti alttoviuluopinnot Kuopion konservatoriossa ja jatkoi niitä 1983 Sibelius-Akatemiassa, missä hän suoritti A-tutkinnon 1991. RSO:ssa Ritva on soittanut vuodesta 1988 lähtien, ensin määräaikaisena ja 1991 alkaen vakituisena muusikkona.

Ritvan kesän viettoon on jo yli 10 vuotta kuulunut työskentely Savonlinnan oopperajuhlaorkesterissa ja genrevalikoiman leveydestä huolehtii keikkailu Vantaa viihdeorkesterissa. Vastapainoksi ja tueksi orkesterityölle mutta ennen muuta sielunvirkistykseksi, Ritva soittaa kamarimusiikkia kollegoiden seurassa Aarre-kvartetissa. Maisterin tutkinto Sibelius-Akatemiassa jäi Ritvalta suorittamatta tärkeämpien ja kiireellisempien asioiden mentyä edelle; perheeseen kuuluu sellistiaviomies ja kolme lasta.

Ritva on kiinnostunut mm.lukemisesta, kasvien siirtelystä puutarhassa, sienestyksestä ja neulomisesta. Hän arvostaa kuitenkin suuresti myös joutilaisuutta elämässään ja uskoo olevansa siinä myös varsin taitava.

 • Miten luonto soi? Lähetä meille kuva soivasta luonnosta ja voita lippuja RSO:n konserttiin!

  Julkaisemme kuvat sometileillämme.

  Radion sinfoniaorkesterin (RSO) juonnetussa konsertissa 3.11. esitellään, minkälaisin musiikillisin keinoin luontoa voi kuvata. Entä miten luonto itsessään soi? Lähetä meille kuva soivasta luonnosta ja kerro siitä lyhyesti ‒ julkaisemme sen RSO:n sometileillä. Kuvien lähettäjien kesken arvotaan lippuja RSO:n konsertteihin.

 • Nuorten solistien koesoitto 13.-14.1.2022

  Nuorten solistien konsertti on 29.4.2022

  Radion sinfoniaorkesterin perinteinen Nuorten solistien konsertti pidetään jälleen Helsingin Musiikkitalossa 29.4.2022. Konserttiin voi hakea koesoiton kautta, joka järjestetään 13.-14.1.2022. Koesoittoon on ilmoittauduttava viimeistään keskiviikkona 8.12.2021.

 • Nicholas Collon: ”Thomas Adès on yksi nykymusiikin suurista äänistä”

  Thomas Adès on RSO-festivaalin nimikkosäveltäjä.

  "Olen varma, että ihmiset viidenkymmenenkin vuoden päästä muistavat meidän Thomas Adès -festivaalin ja sanovat: 'Minäkin olin siellä'. Muistamme nämä viikot samalla tavalla kuin vaikkapa sen, kun Mahler oli Helsingissä, tai muut suuret säveltäjät. Adès on yksi heistä", ylistää ylikapellimestari Nicholas Collon RSO-festivaalin nimikkosäveltäjää.