Hyppää pääsisältöön

Taija Angervo

Taija Angervo, viulu
Taija Angervo, viulu Kuva: Jussi Nahkuri rso taija angervo, konserttimestari 2017

2. konserttimestari

Taija Angervo aloitti viulunsoiton Päijät-Hämeen Konservatoriossa, jossa häntä opettivat Seppo Reinikainen, Pertti Sutinen ja Leonid Mordkovich. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli Seppo Tukiaisen ja Mi-kyung Leen johdolla ja suoritti viuludiplomin vuonna 2000. Vuosina 1988–93 Angervo oli Kuhmon viulukoulussa opettajinaan Zinaida Gilels, Ilja Grubert ja Pavel Vernikov. Hän on täydentänyt opintojaan useiden mestarikurssien lisäksi Kölnin musiikkikorkeakoulussa Mihaela Martinin luokalla. RSO:ssa Taija Angervo on soittanut vuodesta 1997, toisena konserttimestarina keväästä 2001 lähtien. Uusi Helsinki -kvartetissa hän on soittanut vuodesta 2000 ja esiintynyt lukuisilla musiikkijuhlilla kotimaassa ja ulkomailla. Lisäksi hän soittaa Virtuosi di Kuhmo -kamariorkesterissa. Angervo instrumentti on Yleisradion omistama 1700-luvun alussa rakennettu Geoffredo Cappa -viulu.

 • RSO:n käyrätorvisti Jukka Harju esittää Knussenin konserton orkesterin solistina

  Myöhäisillan kamarimusiikissa kuullaan Harjun sävellys.

  RSO:n soolokäyrätorvisti Jukka Harju esiintyy orkesterin solistina 2.3. Musiikkitalossa. Hän soittaa konsertin kapellimestarin Oliver Knussenin säveltämän käyrätorvikonserton. Myös Jukka Harju esittäytyy säveltäjänä, sillä hänen teoksensa Lähtöjä klarinetille, fagotille, sellolle ja lyömäsoittimille kuullaan myöhäisillan kamarimusiikissa sinfoniakonsertin jälkeen.

 • Nuori pianovirtuoosi Benjamin Grosvenor soittaa Chopinin konserton RSO:n solistina

  Ohjelmassa myös Stravinskya ja Lutoslawskia.

  Hämmästyttävää uraa jo varhaisteini-ikäisestä saakka tehnyt Benjamin Grosvenor esiintyy RSO:n solistina 16.-17.2. Musiikkitalossa. Hän tulkitsee Chopinin pianokonserton nro 2. Ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla konsertin ohjelmassa on myös Stravinskyn Symhony in Three Movements ja Lutoslawskin 1. sinfonia. Kummatkin konsertit ovat loppuunmyytyjä.

 • Klaus Mäkelä ja Víkingur Ólafsson korvaavat Lionel Bringuierin ja Piotr Anderszewskin RSO:n konserteissa 7.-8.2.

  Myös ohjelma muuttuu.

  Kapellimestari Lionel Bringuierin lisäksi myös pianisti Piotr Anderszewski on joutunut peruuttamaan esiintymisensä RSO:n kanssa 7.-8.2. sairastumisen takia. Uudeksi solistiksi saatiin Islannin Glenn Gouldiksi kutsuttu Víkingur Ólafsson. Kapellimestarina Bringuieria paikkaa Klaus Mäkelä. Ohjelmasta jää pois Esa-Pekka Salosen Helix ja Rimski-Korsakovin Scheheradzade ja tilalla kuullaan Schumannin Alkusoitto, scherzo ja finaali sekä Sibeliuksen 2. sinfonia. Solistinumerona säilyy Mozartin pianokonsertto nro 24.