Hyppää pääsisältöön

Taija Angervo

Taija Angervo, viulu
Taija Angervo, viulu Kuva: Jussi Nahkuri rso taija angervo, konserttimestari 2017

2. konserttimestari

Taija Angervo aloitti viulunsoiton Päijät-Hämeen Konservatoriossa, jossa häntä opettivat Seppo Reinikainen, Pertti Sutinen ja Leonid Mordkovich. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli Seppo Tukiaisen ja Mi-kyung Leen johdolla ja suoritti viuludiplomin vuonna 2000. Vuosina 1988–93 Angervo oli Kuhmon viulukoulussa opettajinaan Zinaida Gilels, Ilja Grubert ja Pavel Vernikov. Hän on täydentänyt opintojaan useiden mestarikurssien lisäksi Kölnin musiikkikorkeakoulussa Mihaela Martinin luokalla. RSO:ssa Taija Angervo on soittanut vuodesta 1997, toisena konserttimestarina keväästä 2001 lähtien. Uusi Helsinki -kvartetissa hän on soittanut vuodesta 2000 ja esiintynyt lukuisilla musiikkijuhlilla kotimaassa ja ulkomailla. Lisäksi hän soittaa Virtuosi di Kuhmo -kamariorkesterissa. Angervo instrumentti on Yleisradion omistama 1700-luvun alussa rakennettu Geoffredo Cappa -viulu.

 • Ennakkoilmoitus: 1. soolotrumpetin soittaja

  Ennakkoilmoitus: 1. soolotrumpetin soittaja

  Koesoitto pidetään Helsingin Musiikkitalossa 26.–27.11.2018. Koesoittoilmoitus hakuohjeineen julkaistaan elokuussa 2018! Huomaathan, että tämä on vain ennakkoilmoitus. Hakemuksen tehtävään voi lähettää vasta, kun itse hakuilmoitus on julkaistu elokuussa 2018.

 • Leila Josefowicz soittaa Zimmermannin viulukonserton RSO:n kevätkauden päätöskonsertissa

  Ohjelmassa myös Kokkosen ja Schumannin teoksia.

  RSO:n konserttikausi 2017–2018 päättyy Musiikkitalossa 25.5. Ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla päätöskonsertissa kuullaan ennakkotiedoista poiketen Joonas Kokkosen Interludeja oopperasta Viimeiset kiusaukset Mendelssohnin Kesäyön uni -sarjan sijaan. Lisäksi ohjelmassa on Schumannin sinfonia nro 1, lisänimeltään ”Kevät” sekä Bernd Alois Zimmermannin viulukonsertto, jonka solistina esiintyy Leila Josefowicz.

 • RSO esittää Sebastian Fagerlundin uutuusteoksen ensi kertaa Suomessa

  Konsertin solistina esiintyy pianisti Anglea Hewitt.

  RSO esittää ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla Sebastian Fagerlundin orkesteriteoksen Water Atlas 16.–17.5.Musiikkitalossa. Lisäksi ohjelmassa on Debussyn Jeux ja Ravelin Bolero sekä Manuel de Fallan pianokonsertto, jonka solistina esiintyy Angela Hewitt.