Hyppää pääsisältöön

Taija Angervo

Taija Angervo, viulu
Taija Angervo, viulu Kuva: Jussi Nahkuri rso taija angervo, konserttimestari 2017

2. konserttimestari

Taija Angervo aloitti viulunsoiton Päijät-Hämeen Konservatoriossa, jossa häntä opettivat Seppo Reinikainen, Pertti Sutinen ja Leonid Mordkovich. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli Seppo Tukiaisen ja Mi-kyung Leen johdolla ja suoritti viuludiplomin vuonna 2000. Vuosina 1988–93 Angervo oli Kuhmon viulukoulussa opettajinaan Zinaida Gilels, Ilja Grubert ja Pavel Vernikov. Hän on täydentänyt opintojaan useiden mestarikurssien lisäksi Kölnin musiikkikorkeakoulussa Mihaela Martinin luokalla. RSO:ssa Taija Angervo on soittanut vuodesta 1997, toisena konserttimestarina keväästä 2001 lähtien. Uusi Helsinki -kvartetissa hän on soittanut vuodesta 2000 ja esiintynyt lukuisilla musiikkijuhlilla kotimaassa ja ulkomailla. Lisäksi hän soittaa Virtuosi di Kuhmo -kamariorkesterissa. Angervo instrumentti on Yleisradion omistama 1700-luvun alussa rakennettu Geoffredo Cappa -viulu.