Hyppää pääsisältöön

Taija Angervo

Taija Angervo, viulu
Taija Angervo, viulu Kuva: Jussi Nahkuri rso taija angervo, konserttimestari 2017

2. konserttimestari

Taija Angervo aloitti viulunsoiton Päijät-Hämeen Konservatoriossa, jossa häntä opettivat Seppo Reinikainen, Pertti Sutinen ja Leonid Mordkovich. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli Seppo Tukiaisen ja Mi-kyung Leen johdolla ja suoritti viuludiplomin vuonna 2000. Vuosina 1988–93 Angervo oli Kuhmon viulukoulussa opettajinaan Zinaida Gilels, Ilja Grubert ja Pavel Vernikov. Hän on täydentänyt opintojaan useiden mestarikurssien lisäksi Kölnin musiikkikorkeakoulussa Mihaela Martinin luokalla. RSO:ssa Taija Angervo on soittanut vuodesta 1997, toisena konserttimestarina keväästä 2001 lähtien. Uusi Helsinki -kvartetissa hän on soittanut vuodesta 2000 ja esiintynyt lukuisilla musiikkijuhlilla kotimaassa ja ulkomailla. Lisäksi hän soittaa Virtuosi di Kuhmo -kamariorkesterissa. Angervo instrumentti on Yleisradion omistama 1700-luvun alussa rakennettu Geoffredo Cappa -viulu.

 • Muusikkojen liitto – äänen kannattaja

  RSO juhlii 100-vuotiasta Muusikkojen liittoa

  Kuluvana vuonna Muusikkojen liitto täyttää 100 vuotta. Muusikkojen liitto edustaa muusikoita ja ajaa heidän oikeuksiaan. Noin kolmannes liiton 3 400 jäsenestä on orkesterimuusikkoja, ja kaksi kolmannesta toimii freelancereina musiikin eri sektoreilla. Muusikot perustivat oman liiton Uudella ylioppilastalolla Helsingissä juuri ennen Suomen itsenäistymistä vuonna 1917.

 • RSO juhlii 100-vuotiasta Suomen Muusikkojen Liittoa ja kantaesittää Antti Auvisen orkesteriteoksen

  Konsertin solistina esiintyy viulisti Lisa Batiashvili.

  RSO esittää 90-vuotisjuhlakaudellaan yhteensä yhdeksän kantaesitystä, joista 24.11. on vuorossa Antti Auvisen teos Turbo Aria. Lisäksi konsertissa kuullaan Suomen ensiesityksenä Anders Hillborgin toinen viulukonsertto, jonka solistina esiintyy Lisa Batiashvili. Ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla ohjelmassa on myös Erkki Melartinin Traumgesicht ja Aleksandr Skrjabinin Ekstaasin runoelma.

 • 2. soolopasuunan soittaja

  pasuuna

  Koesoitto pidetään Helsingin Musiikkitalossa 12.–13.2.2018. Hakuaika tehtävään päättyy 3.1.2018 klo 15.00 Suomen aikaa.