Hyppää pääsisältöön

Live: Pepe Deluxé

Kotimaassaan harvoin keikoilla nähty Pepe Deluxé soitti ensimmäisen livensä Suomessa vasta 11 vuotta perustamisensa jälkeen. Erityisesti ulkomailla menestystä niittänyt yhtye nousi suuren yleisön tietoisuuteen farkkujätin mainoskampanjasta.

Tietolaatikko

Pussy cat rock. Säv. & san. Paul Malmström.
Pepe Deluxén keikka on taltioitu Provinssirockissa Seinäjoella lauantaina 14.6.2008
Pepe Deluxé: Jari Salo aka James Spectrum (mm. perkussiot) ja Tomi Paajanen aka JA-Jazz (keyboards & keytar)
Entiset jäsenet: Vellu Maurola aka DJ Slow (siirtyi soolouralle vuonna 2001)
Vellu Maurola ja Tomi Paajanen perustivat yhtyeen vuonna 1995
Albumit: Forgotten Knights EP (2008), Spare Time Machine (2007), Beautitude (2003), Super Sound (1999), Three Times a Player EP (1998)

Vielä 2000-luvun alussa oli uraa uurtavaa, että suomalaisen yhtyeen musiikki soi ulkomaisen suuryhtiön mainoksessa. Pepe Deluxé sai nostetta vuonna 2001, kun sen kappale Before You Leave tahditti Levi's:in farkkukampanjaa. Yhtyeen musiikkia kuultiin myös Lee Jeansin mainoksissa.

Vuonna 1995 perustettu Pepe Deluxé on suomalaisen maailmalla menestyneen musiikin vähemmän tunnettuja edustajia. Hip hop, big beat & breakbeat sekä downtempo -vaikutteista konemusiikkia ja psykedeelistä poppia tekevän yhtyeen kappaleet ovat soineet mainosten lisäksi myös ulkomaisten tv-sarjojen taustoilla.

Provinssirockin 2008 Rytmiteltassa Pepe Deluxé antoi näytteen letkeästä livemeiningistään.

Teksti: Ida Karimaa