Hyppää pääsisältöön

Matti Heikkisen MM-mitalihiihdot 2009–2011

Vantaan Hiihtoseuran Matti Heikkinen voitti 15 kilometrin mestaruuden Oslon MM-kisoissa 2011. Kulta oli Suomen mieshiihtäjien ensimmäinen MM-mitali 12 vuoteen.

Heikkisen voitto oli samalla Suomen ensimmäinen näissä MM-kilpailuissa. Toiseksi hiihdossa sijoittui norjalainen Eldar Rönning 13,3 sekuntia huonommalla ajalla. Pronssia otti tämän maanmies Martin Johnsrud Sundby.

Suomen joukkue suoriutui 15 km:llä kokonaisuudessaan hyvin. Sami Jauhojärvi oli viides, Ville Nousiainen kahdeksas ja Tero Similä kuudestoista. Selostaja Jussi Eskola intoutuukin ylistämään kilpailupäivää "kaikkien päivien äidiksi näissä MM-kisoissa".

Liberecin MM-kisoissa kaksi vuotta aiemmin Heikkinen teki jymy-yllätyksen hiihtämällä 15 km:llä kolmanneksi tyylillä, jota itse nimitti "pöljän hiihdoksi". Heikkinen oli myös mukana pronssille sijoittuneessa miesten viestijoukkueessa.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto