Hyppää pääsisältöön

Neon 2: Ei yksinäinen unta saa ja Kemiaa

Popyhtye Neon 2 tehtaili 90-luvun alussa hittejä kuten "Kemiaa" ja "Ei yksinäinen unta saa". Suosio hiipui kuitenkin pian, mutta vanhoja hittejä on lämmitelty silti vielä 2000-luvullakin eri kokoonpanoissa.

Tietolaatikko

Kemiaa miksattiin vuonna 2010 uuteen uskoon Jaakko Salovaaran toimesta. Kappaleen nimeksi tuli Kemiaa 16 ja esittäjinä olivat Jussi Rainio ja Ressu Redford. Jussi Reissu ovat myös keikkailleet yhdessä ja julkaisseet kokelman kotimaisista pophiteistä.
Kemiaa-hittiin on tarttunut myös huumorimies Jope Ruonansuu, joka teki kappaleesta version nimeltä "Kaurapuuroa ja pontikkaa".
Tekijänoikeussyistä Kemiaa kappaleesta voidaan näyttää Elävässä arkistossa vain ote.
Kemiaa. Säv. ja san. Rami Alanko, sov. Rami Alanko, Jussi Rainio, Timo Heinonen, Jari Varjo
Ei yksinäinen unta saa. Säv. Rami Alanko, Jussi Rainio, san. Rami Alanko, sov. Rami Alanko, Jussi Rainio, Esa Kaartamo.

Neon 2 löi läpi vuonna 1992 osallistuttuaan Syksyn Säveleen kappaleella "Tässä talossa". Vuodet 92-93 olivat yhtyeelle suuren suosion aikaa ja tuolloin syntyi myös superhitti Kemiaa.

Lista-ohjelmassa Neon 2 vieraili kolmannen levynsä, Viides vuodenaika, julkaisun aikaan. Yhtye oli vasta aloittamassa keikkailua tauon jälkeen ja kertoili uudesta astetta vakavammasta tyylistään. Ohjelmassa kuultiin myös yhtyeen hitti "Ei yksinäinen unta saa".

Neon 2 vieraili ULP!-ohjelmassa vuonna 1993. Yhtyeen jäsenten lisäksi ohjelmassa haastateltiin Neon 2 -faneja, jotka olivat innoissaan tulevasta keikasta. Tea Khalifa kertoi käyneensä monilla keikoilla, saaneensa nimmareita ja Neon 2:n pojat olivatkin Tean mukaan parhaita ja ihanii! Bändi puolestaan valmistautui keikkaan sulkapalloa pelaamalla.

Tyttöjen kiiltokuvayhtyeen imagosta eroon pääseminen osoittautui hankalaksi ja yleisö keikoilla väheni. Kolmas levy jäi lopulta yhtyeen viimeiseksi.

2000-luvulla Jussi Rainio keikkaili Rainio Bros -yhtyeen kanssa ja myös Neon 2 kokeili paluuta kokoelmalevyn ja uusien keikkojen myötä, mutta yritys hiipui pian.

Teksti: Heidi Sommar ja Pasi Lehtola

Kommentit
  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto