Hyppää pääsisältöön

Bääbs Euroviisuissa

Päivi "Bääbs" Kankaro pääsi Euroviisujen alkukarsintaan avoimen kilpailun kautta vuonna 2010.

Tietolaatikko

Kokoonpano: Bääbs (Päivi Kankaro)(laulu),Heidi Horila (taustalaulu), Juho Eerola (taustalaulu), Mimi de Froufrou (SarianneSahervo)(burleskitaiteilija).

Vuonna 1983 syntynyt muusikko ja webdesigner tuli suurelle yleisölle tunnetuksi vuoden 2010 Euroviisujen alkukarsinnoista. Musiikki ei ollut nuorelle naiselle uusi aluevaltaus, sillä hän on soittanut ja laulanut Tv-resistori-nimisessä yhtyeessä jo vuodesta 1999 alkaen.

Semifinaalissa Bääbs esitti kappaleen You don't know tomorrow, jonka Riku Kärkkäinen ja Tommi Forsström ovat säveltäneet ja Riku Kärkkäisen sanoittanut. Bääbsin taival viisuissa päättyi alkukarsintoihin Amadeuksen, Nina Lassanderin ja Pentti Hietasen päästyä jatkoon.

Bääbsin musiikillinen ura jatkuu Tv-resistori-yhtyeessä, joka julkaisee uuden levynsä huhtikuussa 2011.

Teksti: Heidi Tetri