Hyppää pääsisältöön

Virkkausohje: Pasila-animaatiosarjan Rauno Repomies

Virkkausohje: Pasila-animaatiosarjan Rauno Repomies. Kuva: Tanja Iikkanen

"Ennen vanhaan kaikki oli perin juurin mukavaa. Nykyään on saasteita ja telkkaan pääsee kuka vaan. Haluan takaisin aikaan, jolloin laivat oli puuta ja miehet oli rautaa ja naiset mantelimassasta," laulaa Pasilan Rauno Repomies. Sytyttääkö?

Tämä virkattu Rauno Repomies on saanut inspiraationsa televisiossa pyörivästä Pasila-animaatiosarjasta.

Virkkauskärpäsen pureman saanut Tanja Iikkanen keksi idean supersuosittuja Angry Birds -kännykkäpelilintuja virkatessaan.

-Tajusin yhtäkkiä, että haluan ehdottomasti tehdä jonkun Pasila-hahmon. Koska Kyösti Pöystin tutti tuntui liian haastavalta, alkoi Repomiehen viiksien virkkaaminen tuntua houkuttelevalta, kertoo Iikkanen.

Repomies on syntynyt tv-sarjaa katsoessa ja vertaamalla virkkaustyötä netistä löytyneeseen Repomiehen kuvaan. Silmukkamääriä ei tekijä laskenut tai kirjannut tekovaiheessa talteen.

 - Voi olla, että seuraavaa tehdessä silmukatkin kirjataan, lupaa Iikkanen.

Villalanka-Repomiehen Facebookissa julkaistu kuva on aiheuttanut jo sen verran intoa ja kuhinaa, että seuraava versio - hieman pulskempi Repomies - on jo suunnitteilla.

 - Seuraavaksi aion käyttää tummansinistä lankaa. Ensimmäisen Raunon langat valitsin hämärässä, illalla, joten vasta aamun valjettua hahmottui langan sinivihertävän väri, nauraa Iikkanen.

Näin teet Rauno Repomiehen:

  • Repomiehen vartalo on tehty yhdestä osasta, vain pää on virkattu erillisenä. Kädet ja jalat on erotettu vartalosta langalla neulomalla - ikään kuin puristettu vartalosta erilleen.
  • Rauno Repomiehen tekoon on käytetty kaapista löytyneitä jämälankoja, lisäksi käytettiin ostettuja huopakankaita.

Näitä tarvitset:

  • Huopaa: valkoista, mustaa ja vaaleanruskeaa
  • Villalankaa: paksua vaaleanruskeaa lankaa viiksiin; normaalipaksuista sinivihreää lankaa vartaloon; mustaa lankaa hiuksiin ja somisteisiin; luonnonvalkoista päähän; keltaista ja valkoista lääkepurkkiin; vaaleansinistä kravattiin
  • Ompelulankaa: mustaa, valkoista, vaaleanruskeaa, vaaleansinistä
  • Virkkuukoukut: paksuudet 2,5 ja 3
  • Silmäneula lankojen päättelyyn ja huopapalojen kiinnittämiseen

 

"Se joka vanhoja muistelee, sitä tikulla laitetaan silmään sitten. Ja sitä tikkua muistellaan sitten vanhana."

Nappaako Rauno Repomiehen läppä - vai virkkaisitko itse mieluummin jonkin toisen Pasila-hahmon? Kerro meillekin!

Rauno Repomies

Linkit:

Kommentit