Hyppää pääsisältöön

Virkkausohje: Pasila-animaatiosarjan Rauno Repomies

Virkkausohje: Pasila-animaatiosarjan Rauno Repomies. Kuva: Tanja Iikkanen

"Ennen vanhaan kaikki oli perin juurin mukavaa. Nykyään on saasteita ja telkkaan pääsee kuka vaan. Haluan takaisin aikaan, jolloin laivat oli puuta ja miehet oli rautaa ja naiset mantelimassasta," laulaa Pasilan Rauno Repomies. Sytyttääkö?

Tämä virkattu Rauno Repomies on saanut inspiraationsa televisiossa pyörivästä Pasila-animaatiosarjasta.

Virkkauskärpäsen pureman saanut Tanja Iikkanen keksi idean supersuosittuja Angry Birds -kännykkäpelilintuja virkatessaan.

-Tajusin yhtäkkiä, että haluan ehdottomasti tehdä jonkun Pasila-hahmon. Koska Kyösti Pöystin tutti tuntui liian haastavalta, alkoi Repomiehen viiksien virkkaaminen tuntua houkuttelevalta, kertoo Iikkanen.

Repomies on syntynyt tv-sarjaa katsoessa ja vertaamalla virkkaustyötä netistä löytyneeseen Repomiehen kuvaan. Silmukkamääriä ei tekijä laskenut tai kirjannut tekovaiheessa talteen.

 - Voi olla, että seuraavaa tehdessä silmukatkin kirjataan, lupaa Iikkanen.

Villalanka-Repomiehen Facebookissa julkaistu kuva on aiheuttanut jo sen verran intoa ja kuhinaa, että seuraava versio - hieman pulskempi Repomies - on jo suunnitteilla.

 - Seuraavaksi aion käyttää tummansinistä lankaa. Ensimmäisen Raunon langat valitsin hämärässä, illalla, joten vasta aamun valjettua hahmottui langan sinivihertävän väri, nauraa Iikkanen.

Näin teet Rauno Repomiehen:

 • Repomiehen vartalo on tehty yhdestä osasta, vain pää on virkattu erillisenä. Kädet ja jalat on erotettu vartalosta langalla neulomalla - ikään kuin puristettu vartalosta erilleen.
 • Rauno Repomiehen tekoon on käytetty kaapista löytyneitä jämälankoja, lisäksi käytettiin ostettuja huopakankaita.

Näitä tarvitset:

 • Huopaa: valkoista, mustaa ja vaaleanruskeaa
 • Villalankaa: paksua vaaleanruskeaa lankaa viiksiin; normaalipaksuista sinivihreää lankaa vartaloon; mustaa lankaa hiuksiin ja somisteisiin; luonnonvalkoista päähän; keltaista ja valkoista lääkepurkkiin; vaaleansinistä kravattiin
 • Ompelulankaa: mustaa, valkoista, vaaleanruskeaa, vaaleansinistä
 • Virkkuukoukut: paksuudet 2,5 ja 3
 • Silmäneula lankojen päättelyyn ja huopapalojen kiinnittämiseen

 

"Se joka vanhoja muistelee, sitä tikulla laitetaan silmään sitten. Ja sitä tikkua muistellaan sitten vanhana."

Nappaako Rauno Repomiehen läppä - vai virkkaisitko itse mieluummin jonkin toisen Pasila-hahmon? Kerro meillekin!

Rauno Repomies

Linkit:

 • Strömsön puutarhailta - tässä illan ohjelma!

  Voit katsoa aikataulua kännykästä.

  Strömsön puutarhailta tarjoaa monipuolisesti ohjelmaa moneen puutarhamakuun ja tarpeeseen. Voit tulla paikalle kun sinulle sopii klo 16-21 välillä. Katso omat kiinnostuksen kohteet tästä!

 • Pikseliryijy lankatupsuista

  Sopiva yhteinen projekti kaikenikäisille.

  Strömsön Lee on ristinyt tämän käsityön pikseliryijyksi. Se muistuttaa ryijyä mutta koostuu yksittäisistä väripisteistä, jotka muodostavat kuvion. Tupsun tekeminen onnistuu jo nelivuotiaalta, joten tämä on koko perheen hauska yhteinen projekti!

 • Neulo Suomi 100 -tuubihuivi

  Olemme nyt luoneet kanssanne uniikin neulekuvion!

  Olemme nyt luoneet yhdessä teidän kanssanne uniikin neulekuvion, jossa yhdistyy koko maa. Siinä on vettä, metsää, joutsenia ja lumpeita, mutta se tuo mieleen myös Suomen lipun. Tässä ohje 100-vuotiasta Suomea juhlistavaan tuubihuiviin.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Roope Latvala - selkäänpuukotettu mies

  Miksi Roope Latvala lähti Children of Bodomista?

  Stonessa uransa aloittanut Roope Latvala on Suomen ehkä paras metallikitaristi. Tällä hetkellä hänen palveluksensa eivät kuitenkaan kelpaa kenellekään ja jopa vanhat ystävät ovat kääntäneet hänelle selkänsä. Alamäki alkoi keväällä 2015, jolloin Latvalan kerrottiin lähteneen Children of Bodomista. Se on Latvalan mukaan paskapuhetta. Nyt hän kertoo, mitä oikeasti tapahtui.

 • Suomen ainoa Miss Maailma Marita Lindahl on kuollut – lue puolison koskettava kirje

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut.

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut. Lindahl kuoli 21.3.2017. Hänen kuolemastaan ei ole tätä ennen kerrottu julkisuudessa lähiomaisten toiveesta, myöskään kuolinilmoitusta ei julkaistu. Muutama viikko sitten kävi ilmi, että Lindahlin puoliso Martti Kirsitie oli kirjoittanut kirjeen kuolleelle puolisolleen. KulttuuriCocktail sai kirjeen luettavakseen ja luvan julkaista sen.

 • Knalleja, sateenvarjoja, loitsuja ja olviretkeä - radiodraamaa keskikesän juhlaan

  Radiodraaman juhannuspaketissa useita toivekuunnelmia

  Hellii juhannuksena helle tai piinaa sade ja savuava grilli, voivat radiodraaman ystävät uppoutua kuunnelmien maailmaan. Seikkaile Knallin ja sateenvarjon kanssa New Yorkin alamaailmassa, noitien kera juhannustanhuvilla ja selvitä hukkuneen miehen kohtalo komisario Vahtosen kanssa.