Hyppää pääsisältöön

Live: Matti Johannes Koivu

Folk-tunnelmoija Matti Johannes Koivu lumoaa lempeällä lauluäänellään ja sydämeen käyvillä sanoituksillaan. Sympaattinen laulaja-lauluntekijä konsertoi Tavastialla ensimmäisen soololevynsä julkaisun aikoihin vuonna 2006.

Tietolaatikko

Kuulin junien puhuvan & Odota, odota. Säv. & san. Matti Johannes Koivu.
Konsertti on taltioitu Tavastialla YleQ Live -tapahtumassa 15.3.2006
Matti Johannes Koivun sooloalbumit: Toisen maailman nimi (2011), Irwin Goodmanin lauluja (2008), Kovat piipussa (2007), Puuhastellen (2006)
Muut julkaisut: Matti Johannes Koivu ystävineen: Topsi ja tohtori Koirasson (2007) -lastenlevy, jonka tarinan ovat kirjoittaneet kirjailija Juha Itkonen vaimonsa Maijan kanssa
Koivu laulaa ja soittaa kitaraa myös hämeenlinnalaisessa Ultramariini -yhtyeessä
Ultramariini on julkaissut albumit Ydin (2010), Kauempana kuin kuu (2006), Kevään ja kesän tähtikuvioita (2005) sekä Juuri ja juuri olemassa (2003)
Matti Johannes Koivu on myös vaikuttanut Sairio Shoreline Pathaway -duossa ja tuottanut Suvi Isotalon albumin Jollet rakasta (2010)

Alun perin yhtyeensä Ultramariinin kanssa tunnetuksi tullut Matti Johannes Koivu hurmaa myös soolona. Koivun lämminhenkiset ja elämänmakuiset tekstit kuvaavat käsin kosketeltavasti tunteita ja hetkiä arkipäiväisestä elämästä.

Albumit Puuhastellen ja Kovat piipussa esittelivät työväenluokkaisten oloja ja tavallisen ihmisen arkea lämpimästi pohtivan herkkä-äänisen trubaduurin, jonka kappaleet hehkuvat merkillisellä tavalla toiveikkuutta.

Musiikissaan Koivu yhdistää perinteisen suomalaisen beat-iskelmän moderniin amerikkalaiseen folk-soundiin.

Kehuja keräsi myös cover-levy Irwin Goodmanin lauluja, jossa Koivu tulkitsi Rentun ruusun ikivihreitä kappaleita uudella, akustisella otteella. Muun muassa hyväntuulinen viinaralli Ei tippa tapa muuttui Koivun käsittelyssä haikeaksi balladiksi elämän ohikiitävyydestä.

Soolourallaan ja yhtyeensä kanssa itsensä kiireisenä pitäneellä Koivulla on ollut aikaa myös muille projekteille. Vuonna 2007 Koivu teki levyllisen musiikkia pariskunta Juha ja Maija Itkosen lastenkirjaan Topsi ja tohtori Koirasson. Koivu on myös tuottanut Suvi Isotalon albumin Jollet rakasta.

Matti Johannes Koivun neljäs sooloalbumi Toisen maailman nimi julkaistiin 16. maaliskuuta 2011.

Teksti: Ida Karimaa