Hyppää pääsisältöön

Lohipaistos

800 g kiinteitä perunoita
1 litra vettä
1 tl suolaa
500 g lohta annospaloina
ripaus suolaa
½ ruukkua tilliä
½ ruukkua ruohosipulia
3 dl ruokakermaa

Kuori ja viipaloi perunat. Keitä ne puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta perunat ja lado viipaleet voiteltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle silputtu tilli ja ruohosipuli. Lado kalapalat päälle, ripottele niille suolaa ja valuta kerma vuokaan. Kypsennä +200C:ssa uunissa noin 30 - 35 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kera.

 

Arkiviikon ruokalista 9

Resepti: Kotitalousopettaja Leena Hietanen, Teksti-TV: Ruoka

Linkit:

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka