Hyppää pääsisältöön

Live: Samae Koskinen

Mystinen psykepoppari vai ujo runopoika Riihimäeltä? Samae Koskisen kaksi muusikkominää englanniksi levyttävän Sister Flo -yhtyeen keulahahmona ja omista tunteistaan sanailevana sooloartistina eroavat toisistaan melko lailla.

Tietolaatikko

Hän asuu näillä kulmilla. Säv. Samae Koskinen. San. Kauko Röyhkä.
Hevonen. Säv. Samae Koskinen. San. Samae Koskinen & Kauko Röyhkä.
Samae Koskisen ja Hänen Taikabändinsä konsertit on tallennettu Helsingissä Tavastia-klubilla YleQ Live-tapahtumassa 15.3.2006 ja YleXPopissa Lasipalatsin aukiolla 30.5.2009
Sami Koskinen (synt. 1978) on kotoisin Riihimäeltä

Sister Flo -yhtyeensä kanssa aloittanut Samae Koskinen on rakentanut bändikuvioidensa ohella itselleen kiinnostavan soolouran. Hyväntuulista, kevyttä kitarapoppia soittava soolo-Samae syventää musiikkiaan levy levyltä ja tuntuu vakiinnuttaneen asemansa uuden sukupolven laulaja-lauluntekijärintaman toivojen joukossa.

Kappaleensa itse säveltävä ja soittava Koskinen on sanoituspuolella tehnyt yhteistyötä tunnettujen nykyrunoilijoiden ja kirjailijoiden kanssa. Koskisen ensimmäiselle soololevylle Vol. 1 tekstejä kirjoittivat muun muassa Inka Nousiainen, Sanna Karlström, Tomi Kontio ja Kauko Röyhkä. Toisella levyllä Elossa ote oli astetta henkilökohtaisempi ja tekstit syntyivät kaksin yhteistyössä Röyhkän kanssa.

Kolmanneen soololevynsä myötä Koskinen on rohkaistunut tekemään kaiken itse.

Koskisen hurmaavalla tavalla naiivit kappaleet kuvaavat ympäröivän yhteiskunnan arkisia tilanteita ja ilmiöitä - vastaantulijoita, ihmisiä bussissa, nuoria ja vanhoja, naisia ja miehiä. Koskinen ei pelkää avata omaa itseään ja henkilökohtaisia kokemuksiaan yksinäisyydestä, peloista ja rakkaudesta.

Tavastian lavalla vuonna 2006 Koskinen esitti pienimuotoiseksi hitiksi nousseen Hän asuu näillä kulmilla -kappaleen ja YleX Popissa 2009 Hevosen.

Vuoden 2013 Flow Festivalin päälavalle Koskinen kapusi yhdessä Korvalääke-yhtyeensä kanssa esittämään Hyvä päivä -biisinsä.

Teksti: Ida Karimaa ja Juhana Säilynoja

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto