Hyppää pääsisältöön

Sound of R.E.L.S. tanssitti suomalaisia eurodancen tahtiin 1990-luvulla

Laulaja Ressu Redfordin perustama Sound of R.E.L.S. nousi hittilistoille vuonna 1995. Yhtyeen tunnetuin kappale oli Raising My Family. Naissolistina yhtyeessä vaikutti tuolloin Suzie Aldabbagh.

Sound of Relsin musiikillinen tyyli edusti 1990-luvun alussa Euroopassa syntynyttä eurodancea, jolle oli tyypillistä syntikkariffien ja yksinkertaisten, tarttuvien melodioiden käyttö.

Yhtyeen suurin hitti oli debyyttialbumilla vuonna 1995 julkaistu coveri Steve Kekanan vanhasta reggae-hitistä Raising My Family. Muita suosittuja kappaleita olivat muun muassa Love Is The Powa! sekä Crazy Music.

Juontaja Nina Honkanen tivaa Lista-ohjelman haastattelussa Ressulta, mitä muuta yhtye on kuin hyvännäköisiä ihmisiä, mutta laulaja väistelee johdattelevia kysymyksiä.

Honkanen tituleeraa Ressua popmusiikin Paavo Väyryseksi, joka vaihtaa aina tyyliään. Ressu toteaa, että toki tyyliä vaihdetaan aina tarpeen vaatiessa.

Lista-ohjelman esityksissä mukana nähdään myös taustatanssijat, joista yksi on sittemmin juontajana ja näyttelijänä tunnetuksi tullut Thea Khalifa.

Tietolaatikko

1990-luvun eurodance-yhtyeet olivat 1970-luvun diskoyhtyeiden tapaan tyypillisesti DJ-tuottajien hankkeita. Tuottajat kokosivat kappaleitaan esittämään sopivat laulajat ja tanssijat. Monilla yhtyeillä oli erityisesti suunniteltu humoristinen imago ja naisvokalisti valittiin enemmän ulkonäön kuin laulutaidon perusteella. Eurodance-artistien live-esiintymiset toteutettiin usein playbackinä, jolloin musiikkikappale kokonaisuudessaan toistettiin tallenteelta vokalistin ja mahdollisten lavalla olleiden soittajien esittäessä kappaletta musiikin tahdissa. Muita suomalaisia Eurodance-yhtyeitä olivat mm. Waldo's People ja Movetron. (Lähde: Wikipedia).

Sound of R.E.L.S. julkaisi kolme levyä, joista viimeisimmässä vuonna 1997 julkaistussa Extra-albumissa naisvokalistina oli Amina Hietikko.

Racing my family. Säv. san. sov. Malcolm Watson, Tom Vuma.
Be with you. Säv. ja sov. R.E.L.S san. R.E.L.S. ja Suzie Aldabbagh

Musiikkiin liittyvistä tekijänoikeussyistä esityksistä on julkaistu vain otteita.

Keskustelu sulkeutuu 31.12.2023.
Keskustele