Hyppää pääsisältöön

Sound of R.E.L.S.

Ressu Redfordin perustama Sound of R.E.L.S. tanssitti suomalaisia eurodancen hengessä 90-luvulla. Yhtyeen tunnetuin hitti oli Raising My Family.

Tietolaatikko

1990-luvun eurodance-yhtyeet olivat 1970-luvun diskoyhtyeiden tapaan tyypillisesti DJ-tuottajien hankkeita. Tuottajat kokosivat kappaleitaan esittämään sopivat laulajat ja tanssijat. Monilla yhtyeillä oli erityisesti suunniteltu humoristinen imago ja naisvokalisti valittiin enemmän ulkonäön kuin laulutaidon perusteella. Eurodance-artistien live-esiintymiset toteutettiin usein playbackinä, jolloin musiikkikappale kokonaisuudessaan toistettiin tallenteelta vokalistin ja mahdollisten lavalla olleiden soittajien esittäessä kappaletta musiikin tahdissa. (Wikipedia).
Sound of R.E.L.S. julkaisi kolme levyä, joista viimeisimmässä vuonna 1997 julkaistussa Extra-albumissa naisvokalistina oli Amina Annabi.
Muita suomalaisia Eurodance-yhtyeitä olivat mm. Waldo's People ja Movetron.
Racing my family. Säv. san. sov. Malcolm Watson, Tom Vuma.
Be with you. Säv. ja sov. R.E.L.S san. R.E.L.S. ja Suzie Aldabbagh
Musiikkiin liittyvistä tekijänoikeussyistä esityksistä on julkaistu vain otteita.

Ressu Redford perusti Sound of R.E.L.S. yhtyeen 90-luvun puolivälissä. Naistähtenä yhtyeessä vaikutti laulaja Suzie Aldabbagh.

Sound of Relsin musiikillinen tyyli edusti 90-luvun alussa Euroopassa syntynyttä eurodancea, jolle oli tyypillistä syntikkariffien ja yksinkertaisten, tarttuvien melodioiden käyttö.

Yhtyeen suurin hitti oli coveri Steve Kekanan vanhasta reggae-hitistä Raising My Family. Muita suosittuja kappaleita olivat muun muassa Crazy Music sekä Love Is The Powa!

Juontaja Nina Honkanen tivaa Lista-ohjelman haastattelussa Ressulta mitä muuta yhtye on kuin hyvännäköisiä ihmisiä, mutta Ressu väistelee johdattelevia kysymyksiä.

Honkanen tituleeraa Ressua popmusiikin Paavo Väyryseksi, joka vaihtaa aina tyyliään. Ressu toteaa, että toki tyyliä vaihdetaan aina tarpeen vaatiessa.

Lista-ohjelman esityksissä mukana ovat myös taustatanssijat, joista yksi on sittemmin juontajanakin tunnetuksi tullut Thea Khalifa.

Teksti: Heidi Sommar

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto