Hyppää pääsisältöön

Hannu Rajaniemi: Kvanttivaras

Kvanttivaras on tulevaisuuteen sijoittuva seikkailu. Päähenkilö Jean le Flambeur on mestarivaras ja huijari, melkein kuin Arsene Lupin aikoinaan.

Tietolaatikko

Hannu Rajaniemi (s.1978)

Kvanttivaras (romaani 2011, suom. Antti Autio)

Jonkin virheen mestarivaras on kuitenkin tehnyt, sillä romaanin alussa hänet vapautetaan dilemmavankilasta, mutta vapauden hintana on vielä yksi keikka. Sitä le Flambeur menee tekemään Marsin kaupunkiin Oublietteen.

Hannu Rajaniemi on Skotlannissa asuva matemaatikko, yrittäjä ja kirjailija. Hän sai kolmen kirjan kustannussopimuksen Kvanttivaras-esikoisromaaninsa ensimmäisen luvun perusteella. Siitä on otettu Britanniassa kuusi painosta, ja se ilmestyy Yhdysvaltojen lisäksi myös Saksassa, Espanjassa ja Turkissa.

Minuus ja muistot ovat tärkeitä teemoja Kvanttivarkaassa. Päähenkilö on mestari varastamaan toisten minuuksia ja entisten elämien muistoja. Romaanissa aika on oikeasti rahaa ja myös sitä varastetaan.

Hannu Rajaniemi on kirjoittanut mielikuvituksellisen science fiction –seikkailun. Mielenkiintoisimmillaan hyvä scifi heijastelee ympäröivää todellisuutta ja nykyaikaa, mutta Rajaniemi uppoaa liiaksi tieteelliseen termistöön.

Teksti: Nadja Nowak ja Seppo Puttonen