Hyppää pääsisältöön

Täytetty broileri Strömsön tapaan

Täytetty broileri Strömsön tapaan. Kuva: Strömsö

Strömsön Paul tekee mahtavan herkkuaterian kokonaisesta broilerista. Jujuna on valmistaa kauden herkuilla täytetty broileri.

Broilerin luut on poistettu alakautta mutta nahka on jätetty ehjäksi. Viipale paistia on jo kokonainen ateria. Luiden poistaminen on hieman hankalaa, joten seuraa tarkasti ohjetta.

 

Ainekset:

(4 hengelle)

1 kokonainen broileri
300 g kurpitsaa kuorittuna ja kuutioituna
1 keltasipuli silputtuna
10 kuivattua luumua
1 dl pistaasipähkinöitä
5 rosmariininoksaa
1 dl valkoviiniä
1 pkt pekonia viipaloituna ja rapeaksi paistettuna
2 dl kermaa
vettä
voita kanan päälle höylättäväksi
suolaa ja mustapippuria
hammastikkuja

Poista kanan luut alakautta (tee se varovasti, jotta et riko nahkaa). Aloita irrottamalla koivet ja jatka siitä rintapaloja kohti. Lopuksi jäljelle jäävät nahka ja rintafileet. Yritä pitää nahka ehjänä, muuten täyte voi paistaessa valua ulos. Kun olet irrottanut lihat, mausta ne suolalla ja pippurilla molemmilta puolilta.

Paista kurpitsakuutiot ja sipulisilppu pannulla. Lisää luumut, pistaasipähkinät ja pieneksi leikattu rosmariini. Kaada joukkoon viini ja anna kiehua kokoon muutaman minuutin ajan. Lisää pekoni ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna täytteen jäähtyä.

Leikkaa liha irti koipiluista ja sekoita se ja 1dl kermaa tehosekoittimessa. Lisää seos täytteeseen.

Levitä täyte nahan päälle, rintafileiden väliin. Kääri paisti pyöreäksi paketiksi ja kiinnitä se molemmista päistä hammastikuilla.

Laita kana uunivuokaan, jonka pohjalla on suolaa ja rosmariinia. Kaada vuokaan 2–3 dl vettä ja höylää kanan päälle voista siivuja. Paista kanapaistia 190 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes rintafileiden sisälämpötila on 60 astetta. Ota paisti uunista ja anna sen levätä hetki.

Kaada vuokaan 1 dl kermaa ja sekoita siitä paistinliemi, joka tarjoillaan kanan kanssa. Viipaloi paisti annospaloiksi. Tarjoile keitettyjen ohraryynien ja paistinliemikastikkeen kera.

Linkit:

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka