Hyppää pääsisältöön

Videotreffeillä ei ollut häviäjiä

Videotreffit-ohjelmassa haettiin seuraa sinkuille. Ohjelman mottona oli ettei kukaan häviä. Valituksi tulleet pääsivät lemmenlomalle, ja loput osallistujat saivat kännykän liittymineen, johon kiinnostuneet saivat soittaa.

Videotreffejä esitettiin vuosina 1999-2002 yhteensä noin sata jaksoa. Ohjelma erottui napakymppityylistä, siten että kilpailijat valitsivat kahdesta eri sinkkuehdokkaasta suosikkinsa videoesittelyjen perusteella. Videoilla ehdokkaat kertoivat itsestään, esittelivät harrastuksiaan sekä pukeutuivat mieleisiinsä rooleihin aina ramboista hovineitoihin.

Videollaan parhaiten hurmannut henkilö pääsi studioon kyselemään kilpailijoilta kysymyksiä ja valitsemaan parin itselleen. Valitsematta jääneet saivat kännykät, joiden numerot paljastettiin katsojille ohjelman lopussa.

Osallistujien puhelumääriä esiteltiin joka jaksossa erilaisten top-listojen avulla. Ensimmäisen tuotantokauden suosikki oli Taru, joka keräsi yhteensä 2000 puhelua.

Ohjelmaa juonsivat Marita Taavitsainen ja Jarmo Luttinen, myöhemmin Taavitsaisen juontajaparina nähtiin Kummelistakin tuttu Heikki Hela. Keväästä 2001 lähtien ohjelmassa nähtiin myös astrologi Maarit Laurento, joka luki tähtikarttoja pareille.

Syksystä 2001 ohjelmaa uudistettiin ja juontajaksi tuli Thea Khalifa. Kännykkäbuumi oli vaihtunut internethuumaan ja se näkyi myös ohjelmassa. Katsojat saattoivat osallistua netin kautta livechattiin, johon vastailivat ohjelmassa kulloinkin vierailevat julkkikset, kuten viimeisessä klipissä nähtävät Jonna ja Erin Nylon Beat -yhtyeestä. Uutuutena nähtiin myös voittajaparien tekemät videoterveiset.

Videotreffien formaatti oli suomalaisen Filmiteollisuus Oy:n käsialaa. Ohjelman myötä tehtiin myös tv-historiaa, sillä se oli ensimmäinen ulkomaille myyty suomalainen televisioformaatti. Ohjelma myytiin englantilaiselle Pearson Televisionille, tosin se ei koskaan edennyt tuotantoon asti.

Ensimmäisen tuotantokauden päättyessä esitettiin ohjelma "Videotreffien jälkeen", jossa ohjelmaan osallistuneet kertoivat kokemuksiaan. Puhelujen määrä oli yllättänyt monet ohjelmaan osallistuneet, niitä oli tullut useita satoja.

Marita Taavitsaisen ja Jarmo Luttisen lisäksi yleisöä viihdytti muusikko Mikko Mäkinen. Voittajaparit palkittiin Levin matkalla.

Vuonna 2001 juontajina nähtiin Marita Taavitsainen ja Heikki Hela. Astrologi Maarit Laurento tulkitsi parien tähtikarttoja.

Loppuvuodesta 2001 juontajana toimi Thea Khalifa.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • Muotihuumeita, matematiikan vaikeutta ja Tallinnan yöelämän saatananpalvojia – Nuorten uutisissa kaikki aiheet olivat "in"

  Nuorten uutisia esitettiin televisiossa vuosina 1993–1997

  Vuosina 1993–1997 televisiossa esitetty nuorten uutis- ja ajankohtaisohjelma N.Y.T. NYT – Nuorten uutiset toi tv-vastaanottimiin nuorten ilmiöitä laidasta laitaan sekä käsitteli niitä omalla suorasukaisella tyylillään. Ohjelman ankkureina toimivat toimittajat Heli Koskela ja Jani Juntunen.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto