Hyppää pääsisältöön

Käsityöt hellivät sielua

Käsityöt hellivät sielua. Kuva: stock.xchng

- Käsillä tekeminen on paitsi hauskaa, se myös stimuloi aivoja, poistaa stressiä ja on hyväksi mielenterveydelle. Ei ihme, että käsitöiden arvostus onkin noussut viime vuosina uuteen kukoistukseen, toteaa erikoisneuvoja Marjo Vainio Taito-Uusimaa ry:stä.

Käsitöiden viehätys piilee myös siinä, että näkee heti työnsä tuloksen ja aistit ovat monipuolisesti käytössä. Se on hyvä vastapaino tietokoneiden kanssa työskentelylle.

- Käsityöt ovat myös tietynlaista eko-luksusta. Voi valita hitaamman arjen, joka kunnioittaa perinteitä ja luovuutta. Käsityö sisältää aina tarinan, joka on yhtä paljon tekijänsä kuin tuotteenkin tarina, kiteyttää erityisesti luonnonmateriaaleista inspiroituva käsityöharrastaja Päivi.

Tee purkkakassi näin: laita purkkapussit vierekkäin, kirkas muovi niiden päälle, sisään tukeva vuori ja ompele reunat päällekkäin.
Radio Suomen käsityöillassa neuvottiin muun muassa, miten tehdään purkkapusseista kassi, samaan tyyliin kuin kahvipaketeista: Tee purkkakassi näin: laita purkkapussit vierekkäin, kirkas muovi niiden päälle, sisään tukeva vuori ja ompele reunat päällekkäin.


Radio Suomen lähetyksessä ovat mukana erikoisneuvoja Marjo Vainio Taito-Uusimaa ry:stä; kultaseppä, hopeakorukurssienvetäjä Ari Vuorela sekä puutyöharrastaja Jorma Sinisalo. Toimittajina ovat Minna Korhonen ja Jaana Selin. Kuuntele lähetys:

Linkit:

 • Sinustako Strömsön juontaja?

  Haussa kaksikielinen juontaja Strömsö-tiimin vahvistukseksi.

  Strömsö hakee kaksikielistä juontajaa tiiminsä vahvistukseksi. Hakuaikaa on 17.9.2017 asti.

 • Strömsön puutarhailta - tässä illan ohjelma!

  Voit katsoa aikataulua kännykästä.

  Strömsön puutarhailta tarjoaa monipuolisesti ohjelmaa moneen puutarhamakuun ja tarpeeseen. Voit tulla paikalle kun sinulle sopii klo 16-21 välillä. Katso omat kiinnostuksen kohteet tästä!

 • Eräilyä pimeässä kopissa

  Leikkaaja nauttii luonnosta myös neljän seinän sisällä.

  Tv-ohjelmaa leikataan enimmäkseen yksin pimeässä huoneessa, mutta ruudun kautta maisemat ja luontoelämykset tavoittivat myös leikkaaja Sami Kivimäen.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua