Hyppää pääsisältöön

Ville Valo vaalii perinteitä

Se oli yhteisöllinen palkinto, kuittaa Ville Valo HIM-yhtyeensä ensimmäisenä suomalaisbändinä USA:ssa saaneen kultalevyn Arto Nybergin haastattelussa 2006.

Yhteisöllisyydellä Ville Valo viittaa ennen heitä Amerikassa menestyneisiin bändeihin kuten Hanoi Rocksiin. Kultalevy oli myös "paras lahja mitä mä voin vanhemmilleni antaa".

Keikkaelämä rapakon takana oli eronnut täkäläisestä sikäli, että suuren maailman julkkikset saattoivat noin vaan kutsua kylään. "Aika raskasta, sillä tärkeintähän on, että pelvis heiluu."

Musiikillisesti Valo toistaa olevansa kotoisen romanttisen iskelmän perinteen, "sen melankolisen skeidan", vaalija. "Aina kun mä aloin vauvana itkee, faija laitto neulan Paratiisi-kappaleen kohdalle, ja alko tanssia. Se oli ainoa tapa millä mä lopetin itkemisen."

HIM:in biiseissä on nähty saatanallisia aiheita. "Eihän me olla koskaan uskonnosta puhutttu. Ei mua kirkkokulttuuri kiinnosta, paitsi että mä syvästi tuomitsen hautausmaiden häpäisijät ja kirkkojenpolttajat. Kristinusko ja uskonnot yleensä on luoneet kauneinta taidetta koskaan. Valitettavasti Jeesus ei ole vielä päässyt koputtelemaan mun ovelle."