Hyppää pääsisältöön

Landelooks esittelee aitoa suomalaista tyyliä

Landelooks Sohossa. Kuva: Viivi Lehtonen

Hel Looks -blogissa on ihasteltu helsinkiläistä katumuotia hipster-henkisin kuvin jo vuodesta 2005. Juuret persoonallisten kaduntallaajien kuvaamisessa ovat japanilaisessa Fruits-julkaisussa.

Suosittu Hel Looks sai tammikuussa parodiahenkisen kaverin - ihan tavallisia vaatteita ja ihmisiä esittelevän Landelooks-blogin. Blogin takaa löytyy loviisalainen Sanni Turunen, joka halusi ikuistaa suomalaisia aidosti aidoimmillaan.

– Toivon, että ihmiset pukeutuisivat mukavasti. Moni sanoo kotiasun olevan suosikkiasunsa, joten miksi sitä ei voisi käyttää myös kadulla.

Landelooks on  "100% tyyliä suoraan alkujuuriltaan": pilkki- ja työhaalaria, toppa- ja tuulipukua, kotivaatteita, country- ja hippityyliä sekä halpamarkettien löytöjä. 

Turunen toivoo, että blogin ajatus leviäisi ainakin Islantiin, jonka hän kokee täydelliseksi Landelooks-maaksi.
Blogille on kertynyt nopeasti iso fanijoukko, ja Turusen haaveissa on, että Landelooks saisi lukijoita myös muista maista. Tästä syystä blogissa on otettu käyttöön Google-kääntäjä. Turunen toivoo, että blogin ajatus leviäisi ainakin Islantiin, jonka hän kokee täydelliseksi Landelooks-maaksi.

- Islantilaiset hevosmiehet villapaidoissaan ovat mitä aidoimpia. Olisi myös kiinnostavaa nähdä, miltä näyttävät Venäjän landet!


Landet catwalkilla

Porvoossa nähtiin 3. huhtikuuta ainutlaatuinen Landelooks-muotinäytös, jossa malleina toimi joukko kansanedustajaehdokkaita Vihreistä ja Vasemmistoliitosta: Kaisa Leka, Armi Lindell, Janne Länsipuro, Jussi Saramo, Reija-Riikka Stenbäck ja Marissa Varmavuori.

Näytös esitteli "kuumimmat lookit niin rannalle kuin pilkille" eli pakkasasun, urheiluasun, kotiasun, grillausasun, työhaastatteluasun sekä mallien vapaavalintaisen villin kortin. Landemaisen hauskaa näytöstä juonsi muotibloggaaja itse.

- Tällaista ette ole koskaan ennen nähneet punaisella matolla tai catwalkilla. Toivon, että ihmiset hämmästyisivät, inspiroituisivat ja uudistuisivat, kuittasi Turunen.

Ja näytös piti kyllä lupauksensa. Se oli hervottoman humoristinen ja symppis, monia pieniä yksityiskohtia myöten - kuten kesäasun kyypakkaus tai pilkkiasun jääpiikit.

Yleisön suosikiksi nousi näyttävä mielenosoitustyyli.


Katso kuvia galleriasta!

Linkit:

 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä: Vieraana trashionista Outi Pyy

  Outi Pyy haluaa muuttaa tapaamme suhtautua vaatteisiin.

  Jo 20 vuotta muotialalla työskennellyt Pyy päätti vaihtaa uransa suuntaa nähtyään, kuinka paljon perinteinen muotiala kuormittaa ympäristöä. Hän halusi kuitenkin säilyttää tyylinsä, joten muita tapoja muodin kuluttamiseen oli löydyttävä. Nyt hän valmistaa uniikkivaatteita muiden jätteistä eli käytetyistä vanhoista vaatteista ja kodin tekstiileistä.

 • Aamusydämellä: Tatuoidut

  Tatuoinneista on tullut valtakulttuuria.

  Tatuoinnit olivat aiemmin merimiesten ja vankien alakulttuuria, mutta nykyisin niistä on tullut osa valtakulttuuria. Yksittäinen tatuointi ei enää edes herätä huomiota, mutta jos tatuoinnit peittävät lähes koko kehon, on kyseessä vakavampi harrastus. Anu Lehtiölle ja Antti Räisäselle oma keho on taideprojekti.

 • Aamusydämellä: Koukussa kauneuteen - 30.03.2014

  Erilaisista kauneusleikkauksista ja muista esteettisistä hoidoista on tullut sosiaalisesti hyväksytympiä ja sitä kautta myös yleisempiä. Kynnys leikkauksiin on laskenut ja usein yksi leikkaus johtaa toiseen. Kokemuksistaan kauneuskirurgiasta ja niiden suhteesta itsetuntoon kertovat Minna Klintrup (vas.) ja Jannika Peltonen.

 • Kuka sinun vaatteesi on tehnyt?

  Vaateteollisuus etsii uusia, kestävämpiä materiaaleja ja kuluttaja etsii eettisiä vaatteita. Vaatekaupassa on käynnissä sama murros kuin ruokakaupassa: yhä useampi haluaa entistä parempaa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Tyyli

 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä: Vieraana trashionista Outi Pyy

  Outi Pyy haluaa muuttaa tapaamme suhtautua vaatteisiin.

  Jo 20 vuotta muotialalla työskennellyt Pyy päätti vaihtaa uransa suuntaa nähtyään, kuinka paljon perinteinen muotiala kuormittaa ympäristöä. Hän halusi kuitenkin säilyttää tyylinsä, joten muita tapoja muodin kuluttamiseen oli löydyttävä. Nyt hän valmistaa uniikkivaatteita muiden jätteistä eli käytetyistä vanhoista vaatteista ja kodin tekstiileistä.

 • Hame vanhoista pöytäliinoista ja kanavatyötauluista

  Persoonallisen ja ekologisen hameen ohjeet.

  Vanhoja kanavatyötauluja saa kirpputorilta muutamalla eurolla, ja niitä voi uusiokäyttää vaatteiden somisteina. Näin syntyvät vaatteet ovat sekä persoonallisia että ekologisia! Vanhoista pöytäliinoista ja kirjontatöistä voi ommella vaikkapa hameen.

 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä on suora teemalähetys kierrättämisestä

  Ruokaa, muotia ja asiantuntevia ihmisiä - kierrätysteemalla.

  Mikä luokitellaan jätteeksi ja miten suhtaudumme jätteeseen? Heitätkö sinä täysin ehjiä vaatteita roskiin - tai pois 20 kiloa ruokaa vuodessa? Miten tunnollisesti me suomalaiset kierrätämme jätteitämme? 6. syyskuuta, suorassa lähetyksessä valotetaan aihetta eri näkökulmista. Teemaa mukaillen iltaan mahtuu niin ruokaa, muotia kuin asiantuntevia vieraita.

 • Harmaan charmin voittokulku

  "Kun ei pukeudu kuin muut, ei tarvitse ajatella kuin muut."

  Kun täytin 30 vuotta, syntymäpäiväkutsussani oli Iris Apfelin kuva ja teksti: "ikääntyminen on etuoikeus". Ja etuoikeus se toden totta tuntuu olevan, kun seuraa, miten ikäihmisistä on tullut muotimaailman lemmikkejä.

 • #lapsistailaa-hassuttelu innosti pääsiäisenä

  #lapsistailaa - näistä asuista ei väriä ja stailia puutu!

  Puoli seitsemän #lapsistailaa-kuvahaaste innosti vanhempia ja lapsia hassuttelemaan yhdessä pääsiäisenä. Haaste levisi Instagramissa, kun Suomen suosituimmat perhebloggaajat innostuivat joukolla mukaan.

 • KoVe on uusi musta

  Verkkarit ja korkkarit ne yhteen soppii!

  Verkkarit ja korkkarit ne yhteen soppii! Tyyliviikolla vierailleen stylisti ja malli Maryam Razavin mielestä asun tyylikkyys syntyy siitä, että kantajalla on siinä mukava olla. Millainen on sinun #KoVe-tyylisi?

 • Kuuletko pieruverkkareiden kutsuhuudon?

  Miten ihanaa vaihtaa farkut mukaviin kotipöksyihin!

  Ah, miten ihanaa onkaan vaihtaa työpäivän jälkeen kiristävät farkut mukaviin kotipöksyihin! Ne tuntuvat niin hyviltä, mutta näyttävät varsin pahoilta. Pitäisikö parisuhteen vuoksi pukeutua paremmin myös kotona? Millainen on sinun kotiasusi - lähetä meille kuva!