Hyppää pääsisältöön

Alivaltiosihteeri valmistautuu vaaleihin

Alivaltiosihteeri on myös Suomen virallinen vaaliohjelma. Se on jokaisten eduskuntavaalien yhteydessä kertonut politiikasta vähintäänkin epäolennaisen.

Alivaltiosihteerin A4-studion vaalitenteistä on muodostunut jo traditio. Katkelmissa kuullaan mm. Suomen Akateemisten Pienviljelijäin ja Poroerottelijain Keskinäisen Vakuutusyhdistyspuolueen kuulustelu sekä valikoima ikimuistoisista vaalikeskustelun keskeytyksistä.

Alivaltiosihteeri on pitänyt yleisön ääntenlaskennan tasalla vieläpä viikkokausia ennen vaalipäivää. Vaikka tulokset Turun eteläisestä vaalipiiristä uupuivatkin, tuloksia voitiin täydellä syyllä pitää suuntaa-antavina.

Vuoden 1999 vaalien alla kuulijoilla oli tilaisuus kysyä puhelimitse poliitikkojen ulkonäöstä. Neljä vuotta myöhemmin Alivaltiosihteeri tapasi Tampereen vaalilauluiltamissa Mikko Alatalon. Kari Peitsamon ja Kimmo Sasin. Esittelyssä olivat myös Ylen vaali- ja leipäkoneet.

Alivaltiosihteerin vaaliohjelmissa ovat äänessä maan parhaat toimittajavoimat, kuten Kari Honka-Mänty-Petäjä, Markus Lei-Koka-Pepsi-Kola ja Pekka Oksala-Ylimälä.
Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto