Hyppää pääsisältöön

Antti Leikas: Melominen

Päähenkilö, suurperheenisä Arto Jaakkola hoitaa tunnollisesti lapsiaan kotona ja nukahtelee univelkaansa myyntiyrityksen palavereissa. Todellisuudentaju alkaa heittää kuin kanootti laineilla. Horroksissaan yhteyspäällikkö Jaakkola pohdiskelee maailmaa kuin nykyajan Havukka-ahon ajattelija.

Tietolaatikko

Antti Leikas (s. 1967)

Melominen (2011)

Esikoiskirjailija Antti Leikas kääntää ylösalaisin sen minkälainen työ on tärkeää ja mikä vähemmän tärkeää.

Romaani kuvaa yhtä vuorokautta Jaakkolan elämässä. Palkkatyö firmassa on pikemminkin ajanviettoa ja leikkiä, kun taas kotityö on totisinta totta.

Suurperheen isä Antti Leikas on itsekin yritysjohtaja ja tuntee hyvin sen maailman mistä kirjoittaa. Melominen on kielellisesti tyylikäs ja sen rakenne on onnistuneen selkeä. Leikas on kirjoittanut hullun ja hauskan romaanin.

Teksti: Nadja Nowak ja Seppo Puttonen

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto