Hyppää pääsisältöön

Eppu Nuotio: Loppu

Kirjailija Eppu Nuotio päättää kuusiosaisen jännitysromaanisarjansa Loppu –teokseen. Näissä Lounais-Suomeen ja erityisesti Turkuun sijoittuvissa kirjoissaan Nuotio käsittelee muunmuassa rasismia ja monikulttuurisuutta.

Tietolaatikko

Eppu Nuotio (s. 1962)

Pii Marin -romaanit
Musta, 2006
Kosto, 2007
Maksu,2008
Varjo, 2009
Paine, 2010
Loppu, 2011

Itse rikos on myös tässä uusimmassa teoksessa sivuosassa.

Toimittaja Pii Marin on aiemmissa romaaneissa sotkeutunut rikosten selvittelyyn. Nyt tärkeimmäksi nousee afrikkalaisen isän löytyminen. Mutta ensi kohtaaminen ei olekaan sitä mitä Pii on omassa päässään kuvitellut. Edelleen häntä hiertää myös suhde poliiisimieheensä Juha Heinoon. Tämä puolestaan selvittää kahden kadonneen kohtaloa. Lisäksi tarinaan liittyy ylivelkaantunut pariskunta, joka huijataan ostamaan hometalo.

Eppu Nuotio kirjoittaa tutun sujuvasanaisesti valheellisesti elävistä ihmisistä. Sarjan viimeisessä osassa rasismin kuvausta on selvästi vähemmän kuin aiemmissa.

Teksti: Nadja Nowak ja Seppo Puttonen