Hyppää pääsisältöön

Topi Sorsakoski tarttui mikkiin kuin oljenkorteen

Topi Sorsakoski vieraili Arto Nybergin sohvalla tuoreen soololevynsä tiimoilta lokakuussa 2009. Kiertueen sijaan solisti suunnitteli pitävänsä kunnon loman.

Ahkerana keikkailijana tunnettu Sorsakoski (oikealta nimeltään Pekka Tammilehto) oli ollut tien päällä jo liki 40 vuotta. Nybergiä keikkatahti ihmetytti. "Sitä mäkin aina ihmettelen kun mä lähden kotoa. Sit kun pääsee postilaatikon kohdalle sit sen tajuaa et tää nyt on tätä, se on kuin duuniin menis."

Sorsakosken tavaksi oli kuitenkin tullut ajaa aina kun mahdollista yöksi takaisin kotiin Ähtäriin. Vapaa-ajalla aika kuluu omassa elektroniikkapajassa. Projekteista yksi on oman studion täydentäminen, "se on jatkuva kierre et sinne pitää rakentaa kaikenlaista".

Agents-solistin alkuaikoja Sorsakoski luonnehtii vaikeiksi. "Mä en tiennyt missä pitää käsiä, joten piti kuin hukkuva oljenkorteen tarttua siihen mikrofoniin. Sama asento on sit säilynyt. Vaikeeta se oli kun piti mennä yhtäkkiä Baddingia tuuraamaan eikä kukaan yleisössä tiennyt et miks toi idiootti tuolla hoilaa."

Sorsakosken arvio oli kuitenkin väärä. Kansa otti uuden solistin omakseen ennennäkemättömällä tavalla: suomalaiset tanssijärjestäjät ylistivät sittemmin Agentsien pelastaneen koko bisneksen.

Kommentit