Hyppää pääsisältöön

Viittomakielelle tulkattu Lauantaivekkari

Viitotussa Lauantaivekkarissa aiheina mm. islamilaisuus Suomessa, Kalle Palanderin harjoittelua sekä viitottu teatteriesitys Hämeenlinnassa.

Kirjalija Aleksis Kouros kertoo siitä, miten Yhdysvalloissa tapahtunut WTC-terrori-isku näkyy Suomen islamilaisissa. Kouros kertoo iskun tulevan vaikuttamaan ihmisten asenteisiin sekä vaikeuttavan ihan normaaliakin elämää. Hän oli huolissaan siitä, kuinka käy Amerikkaan matkustamisen. Iranilaisilla on paljon sukulaisia Yhdysvalloissa eikä heitä pääse tapaamaan enää yhtä helposti.

Valokuvaaja Ahti Kotisaari on löytänyt uuden kuvaustavan, jota hän nimittää kameralla maalaamiseksi. Kun dokumentaristinen aines sellaisenaan ei enää riittänyt, hän alkoi kuvaamaan mielikuvia.

Alppihiihtäjä Kalle Palander paljastaa treenivälineitään, joihin mm. Volkswagenin moottori ja maailman kovin valmentaja liittyvät. Paineita ensi kauteen ei ole, mutta menestyksen nälkä on kasvanut.

Vastavalmistunut korusuunnittelija Matleena Kalajoki teki lopputyönsä häntä kiinnostavasta aiheesta, naisrokkareista. Muska Babitzin kommentoi koruja omaan elämäänsä peilaten.

Viittomakielen tulkki Anu Pörsti kertoo työstään Hämeenlinnan Kaupunginteatterin näytelmässä Kreivitär. Kuinka teatteriesitys taipuu viittomakielelle?

Muita aiheita ovat Aapo Pekarin Antikvariaatti Laterna magica sekä tanssija Sami Saikkonen, joka esitti Vekkarikutsun näyttelijä Jaakko Saariluomalle.

Koko Lauantaivekkari on tulkattu viittomakielelle.

Teksti: Heidi Tetri

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto