Hyppää pääsisältöön

SM-lätkää: HIFK löi Bluesin tiukoissa playoffseissa 1999

Jääkiekon SM-liigan hallitseva mestari HIFK lähti kevään 1999 puolivälieriin ennakkosuosikkina. Ensimmäisessä kohtaamisessa Espoo kuitenkin sekoitti pakan kukistamalla punapaidat ensi kertaa näiden kotihallissa.

Espoolaisten aloitus oli siis terhakka, mutta toisessa ottelussa HIFK tasoitti tilanteen niukalla 1-2-vierasvoitolla. Kolmannessa kamppailussa punapaidat päihittivät vastustajansa jo selkein luvuin, ja Bluesin maalilla koettiin "tauoton punainen pyörremyrsky".

Neljäs ottelu ratkesi HIFKin eduksi numeroihin 2-3. Helsinkiläiset veivät näin ollen koko ottelusarjan nimiinsä voittolukemin 3-1.

Koko ottelusarja erosi oleellisesti vuoden 1998 välieristä, jossa HIFK riepotteli silloista Kiekko-Espoota miten mieli. Tuolloin semifinaalisarja ratkesi kolmessa ottelussa, joissa maaliero HIFKin hyväksi oli 16-3.

Kevään 1999 välierissä HIFK kukisti HPK:n ja eteni liigafinaaliin asti. SM-kultaa otti lopulta TPS, joka avasi tuolloin pitkän liigamestaruuksien sarjansa.