Hyppää pääsisältöön

SM-lätkää: Blues lähetti HIFKin kesälomalle 2008

Espoo Blues pelasi vakuuttavasti jääkiekon SM-liigan runkosarjassa ja jatkoi näyttöjään kevään 2008 pudotuspeleissä. HIFK kaatui puolivälierissä rytisten.

Bluesin mahtipontisille budjeteille oli aiemmin naureskeltu: huippukiinnityksilläkään ei onnistuttu saamaan aikaan toimivaa joukkuetta.

Kaudella 2007-2008 Espoon peli oli aivan uudennäköistä. "Me ollaan tehty hommia täällä, ei se sen kummempaa ole", valmentaja Petri Matikainen selitti ihmettelijöille.

Blues lähti pudotuspeleihin runkosarjan kakkosena, HIFK puolestaan seitsemänneltä sijalta. Playoffsien ensimmäisellä kierroksella HIFK kukisti Espoon silti maalein 1-2.

Tämän jälkeen Bluesin tahti kuitenkin tiukkeni, ja ottelusarja päättyi espoolaisten hyväksi lukemiin 4-1. Maaliero viidessä ottelussa oli yhteensä 20-7.

Bluesille aukeni nyt tie mitalipeleihin vasta kolmatta kertaa joukkueen historian aikana. Välierissä se löi Jokerit voitoin 4-3 ja pääsi ensi kertaa pelaamaan Suomen mestaruudesta. Finaalisarjassa Blues jäi Kärppiä vastaan hopealle.

Kommentit