Hyppää pääsisältöön

Petri Räisänen, astangajoogan kansainvälinen supertähti

Suomalainen joogaguru Petri Räisänen vannoo fyysisen ja yksinkertaisen astangajoogaharjoituksen nimeen. Entisestä punkbändin rumpalista tuli syvästi kunnioitettu ja maailmankuulu joogaopettaja sekä henkiparantaja.

Räisänen perusti ystävänsä Juha Javanaisen kanssa Astangajoogakoulun Helsinkiin vuonna 1997. Hän oli jo muutaman vuoden ajan pyörittänyt omaa luontais- ja vaihtoehtohoitoihin keskittynyttä kauneushoitolaansa.

Entiselle punkkarille ja jääkiekkoilijalle fyysisesti rankka astangajooga tuntui omimmalta. Ajan myötä astangajoogasta on tullut Räisäselle "sitä tavallista joogaa".

Rauhaa ja itsevarmuutta säteilevän Räisäsen suosio ei ihmetytä: veistoksellisella ulkomuodolla on epäilty olevan suurikin vaikutus joogakurssien suosioon.

Astangajoogan suosio kasvattaa myös joogaopettajien tunnettavuutta. Joogakoulun perustamisen jälkeen Räisänen on ehtinyt muun muassa julkaista kirjan ja kiertää opettamassa ympäri maailmaa levittäen astangan ilosanomaa.

Puhtaasta mielestä haaveileville Räisänen suosittelee astangaharjoituksia, kasvisruokavaliota sekä yksinäisyydestä nauttimista. Hänen mukaansa levottomuuden ja yksinäisyyden tunteet voi helposti kääntää voimavaraksi, sillä hiljaisuus ja rauha ovat luonnollinen osa jokaista ihmistä.

Teksti: Sanna-Katja Pohjalahti