Hyppää pääsisältöön

Kolarikorjaamossa kummittelee

Kolarikorjaamossa kummittelee -sarjan näyttelijöitä vuonna 1987.
Kolarikorjaamossa kummittelee -sarjan näyttelijät Pekka Luha (Kettunen), Mikko Laulainen (Imppa), Rami Jokinen (Ile), ja Jyri Jokinen (Kapu) kuvattuna vuonna 1987. Kolarikorjaamossa kummittelee -sarjan näyttelijöitä vuonna 1987. Kuva: Jussi-Pekka Koskiranta / Yle 1987,Mikko Laulainen,Rami Jokinen,Jyri Jokinen,Kolarikorjaamossa kummittelee

Kolarikorjaamossa kummittelee on neliosainen lasten jännityssarja, jossa poikakolmikko retkeilee kesäisessä suomalaismaisemassa, ja ratkaisee siinä sivussa pikkukylää piinanneen autovarkaussarjan. Sarja sai ensilähetyksensä TV2:ssa vuonna 1987.

Kolarikorjaamossa kummittelee -sarja on katsottavissa kokonaisuudessaan Areenassa 9.5.2020 saakka.

Komisario Kettusella ei mene hyvin. Valtakuntaa ravistelee henkilöautorikossarja, ja kymmeniä autoja on teillä tietymättömillä. Tutkinta junnaa paikallaan, sillä johtolankoja ei ole.

Kun Kettusen oma poliisiauto varastetaan, suivaantuu poliisiylijohtaja lopullisesti ja siirtää Kettusen Hepomäen nimismiehen apulaiseksi. Autovarkaat tuntuvat olevan aktiivisia kuitenkin myös Hepomäellä.

Hepomäelle asti ovat pyöräilleet myös kaverukset Ile, Kapu ja Imppa. Kesken matkanteon polkupyörästä posahtaa kumi rikki. Onneksi vieressä on Kolarikorjaamo. Kaikki ei tunnu kuitenkaan olevan ihan kohdallaan. Pojat päättävät selvittää Kolarikorjaamon salaisuuden.

Niemi ei poikien urkinnasta ilahdu: "Sellasten pikkujätkien kanssa saa olla tarkkana. Ne saattaa olla vaarallisia jos ne tulee uteliaiksi".

Neliosaisen lasten seikkailusarjan on ohjannut Tommi Auvinen.

Kolarikorjaamossa kummittelee -sarjan tekijöitä

Rooleissa:

Pekka Luha - Kettunen
Tom Lindholm - Holkki
Ilpo Hakala - Niemi
Jyri Jokinen - Kapu
Rami Jokinen - Ile
Mikko Laulainen - Imppa
Janne Auvinen - nuori poliisi
Esko Raipia - ylikomisario
Tauno Karvonen - nimismies

Tekijät:

Tommi Auvinen - Ohjaaja ja käsikirjoittaja
Tarja Helin - Kuvaussihteeri
Pekka Mäkinen - Kuvaussunnittelija
Kari Leppälä - Leikkaaja
Jussi-Pekka Koskiranta - Kuvaussihteeri
Jukka Kaitala - Äänisuunnittelija
Ilkka Vuori - Äänisuunnittelija
Elvi Halme - Naamioitsija
Eija-Riitta Vanhanen - Pukusuunnittelija

Otteita sarjasta Kolarikorjaamossa kummittelee:

 • Suomalaisissa tapahtumissa marjastetaan kilpaa, neulotaan hevisti ja maistellaan valkosipulia

  Elävän arkiston kooste omaleimaisista tapahtumista.

  Kun tutkii tarkemmin kotimaamme tapahtumatarjontaa, saattaa helposti leuka loksahtaa kohti Kiinaa. Valikoimastamme löytyy maailmanlaajuiseen suosioon kohonnutta eukonkantoa ja saappaanheittoa, mutta myös vittuilua ja valehtelua. Elävä arkisto koosti yhteen muutamia kilpailuja ja tapahtumia, joita leimaavat omaperäisyys ja hyväntuulinen hulluttelu.

 • Crazy-jännärit Kurvin & Kurvin toilailuista olivat kielellistä ilotulitusta - Pentti Siimes hurmasi pojan roolissa

  Jännärikuunnelmat vievät hilpeille 1960- ja 1970-luvuille

  Olavi Neva käsikirjoitti 1960-1970-luvuilla Yleisradiolle seitsemän jännityshupailua, joiden kielellinen ilotulitus riemastuttaa nykykuulijaakin. Kuunnelmasarjojen keskiössä on isän ja pojan pyörittämä etsivätoimisto Kurvi & Kurvi. Kurvien seikkailuissa on dekkarijuonen sekä kaikenkattavan hupsuttelun ohella myös annos romantiikkaa sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pääosassa poika-Kurvin roolissa taiteilee useimmissa sarjoissa näyttelijä Pentti Siimes.

 • Laulukokeet-draama vuodelta 1975 on säilyttänyt ajankohtaisuutensa

  Pieni elokuva ennakkoluuloista ja niiden voitttamisesta.

  Kukapa, ainakaan vanhan kansakoulun käynyt, ei olisi hermoillut koulun laulukokeita. Koko luokan edessä, opettajan ankaran valvovan katseen alla pitää laulaa yksin joku omavalintainen laulu. Pelottavaa, varsinkin jos ei ole mikään satakieli. Pelottava on laulukoe myös Raili Ruston ohjaaman elokuvan Laulukokeet vuodelta 1975 päähenkilölle, vaikka eri syystä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto