Hyppää pääsisältöön

Pääsiäinen Venäjällä

Pääsiäiskulitsat: Kuva: www.news.online.ua


Pääsiäinen on ortodoksisen kirkkovuoden suurin juhla. Juhlien juhla – kuten usein Venäjällä todetaan. Pääsiäisen symboleja ovat värjätyt kananmunat, pasha ja kulitsa. Itse leivottuja kulitsoja voi ihailla pääsiäislauantaina kirkon edustalle levitetyillä pöydillä. Koristeelliset värjätyt munat ja pashat on myös tuotu siunattaviksi.

Venäjällä pääsiäistä edeltää 49 päivää kestävä suuri paasto. Helsingin Suomalais-venäläisen koulun kotitalousopettaja ja venäläisen ruoan asiantuntija Kirsi Viljaala tuntee pääsiäisen perinteet.

- Paaston tarkoitus on hiljentyä, kilvoitella itsensä ja halujensa kanssa. Paaston aikana lähinnä aikuiset välttävät lihan, maidon, kananmunien ja voin käyttöä. On myös sellaisia paastopäiviä, että kalakin on kiellettyä. Aikaisemmin paaston aikana maidosta kirnuttiin voita ja valmistettiin rahkaa ja smetanaa. Näitä käytettiin - ja käytetään edelleen - suuret määrät pääsiäisherkkujen valmistuksessa.

Lue Kirsin ohjeet perinteisen kulitsan ja pashan valmistukseen.


Pääsiäisruoan siunaaminen. Kuva: www.liveinternet.ru

 

 

 

Venäläinen pääsiäinen

 

Pääsiäinen on ortodoksisen kirkkovuoden suurin juhla. Juhlien juhla – kuten usein Venäjällä tod

Venäläinen pääsiäinen

 

Pääsiäinen on ortodoksisen kirkkovuoden suurin juhla. Juhlien juhla – kuten usein Venäjällä todetaan. Pääsiäisen symboleja ovat värjätyt kananmunat, pasha ja kulitsa. Itse leivottuja kulitsoja voi ihailla pääsiäislauantaina kirkon edustalle levitetyillä pöydillä. Koristeelliset värjätyt munat ja pashat on myös tuotu siunattaviksi.

 

Pääsiäistä edeltää 49 päivää kestävä Suuri paasto. Paaston tarkoitus on hiljentyä, kilvoitella itsensä ja halujensa kanssa. Paaston aikana lähinnä aikuiset välttävät lihan, maidon, kananmunien ja voin käyttöä. On myös sellaisia paastopäiviä, että kalakin on kiellettyä. Aikaisemmin paaston aikana maidosta kirnuttiin voita ja valmistettiin rahkaa ja smetanaa. Näitä käytettiin - ja käytetään edelleen - suuret määrät pääsiäisherkkujen valmistuksessa.

 

 

Venäläinen pääsiäinen

 

Pääsiäinen on ortodoksisen kirkkovuoden suurin juhla. Juhlien juhla – kuten usein Venäjällä todetaan. Pääsiäisen symboleja ovat värjätyt kananmunat, pasha ja kulitsa. Itse leivottuja kulitsoja voi ihailla pääsiäislauantaina kirkon edustalle levitetyillä pöydillä. Koristeelliset värjätyt munat ja pashat on myös tuotu siunattaviksi.

 

Pääsiäistä edeltää 49 päivää kestävä Suuri paasto. Paaston tarkoitus on hiljentyä, kilvoitella itsensä ja halujensa kanssa. Paaston aikana lähinnä aikuiset välttävät lihan, maidon, kananmunien ja voin käyttöä. On myös sellaisia paastopäiviä, että kalakin on kiellettyä. Aikaisemmin paaston aikana maidosta kirnuttiin voita ja valmistettiin rahkaa ja smetanaa. Näitä käytettiin - ja käytetään edelleen - suuret määrät pääsiäisherkkujen valmistuksessa.

 

 

 

etaan. Pääsiäisen symboleja ovat värjätyt kananmunat, pasha ja kulitsa.  Itse leivottuja kulitsoja voi ihailla pääsiäislauantaina kirkon edustalle levitetyillä pöydillä.  Koristeelliset värjätyt munat ja pashat on myös tuotu siunattaviksi.

 

Pääsiäistä edeltää 49 päivää kestävä Suuri paasto.  Paaston tarkoitus on hiljentyä, kilvoitella itsensä ja halujensa kanssa.  Paaston aikana lähinnä aikuiset välttävät lihan, maidon, kananmunien ja voin käyttöä.  On myös sellaisia paastopäiviä, että kalakin on kiellettyä.  Aikaisemmin paaston aikana maidosta kirnuttiin voita ja valmistettiin rahkaa ja smetanaa.  Näitä käytettiin - ja käytetään edelleen - suuret määrät pääsiäisherkkujen valmistuksessa.

 

 

Linkit:

Kommentit