Hyppää pääsisältöön

Espanjan prinssi Felipe sai toimittaja Letizian

Espanjan kruununprinssi Felipe ja tv-toimittaja Letizia Ortiz Rocasolano vihittiin 22. toukokuuta 2004. Katolinen kirkko salli eronneelle Letizialle kirkkohäät, sillä tämän aiempi liitto oli solmittu siviilivihkimyksenä.

Hääseremoniassa onnesta liikuttunut morsiuspari pidätteli kyyneleitään. Liiton siunaamista Madridin katedraalissa oli seuraamassa 1 400 juhlavierasta, mukana lukuisia Euroopan kruunupäitä. Letizia sai avioliiton myötä arvonimen Asturian ruhtinatar.

Morsiamen kutrit kruunasi timantein koristeltu platinatiara, jota myös prinssi Felipen äiti, kuningatar Sofia käytti häissään vuonna 1962. Letizian kapealinjaisen ja pystykauluksisen hääpuvun oli suunnitellut Manuel Pertegaz. Pukuun kuului 4,5-metrinen heraldisin symbolein kirjailtu laahus.

Kyseessä olivat ensimmäiset Madridissa pidetyt kuninkaalliset häät lähes sataan vuoteen. Kruununprinssiparin juhlaa varjosti maaliskuussa Madridin juniin tehty pommi-isku. Kunnioituksesta terrori-iskun uhreja kohtaan Felipe ja Letizia peruivat polttarinsa sekä sunnitellun ilotulituksen ja pyysivät käyttämään katutansseihin varatut varat hyväntekeväisyyteen.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä