Hyppää pääsisältöön

Kike kuntoilun ja kansan asialla

Monen julkisuuden henkilön tavoin myös kehonrakentajana tunnetuksi tullut Kike Elomaa päätyi aktiiviuransa jälkeen ensin laulajaksi ja sitten poliitikoksi.

Tietolaatikko

Ritva Tuulikki "Kike" Elomaa (o.s. Sainio) syntyi 1955 Lokalahdella.
Titteleitä: Miss Olympia 1981, kehonrakennuksen Euroopan mestaruus 1981, epävirallinen Suomen mestaruus 1981, World Games -voitto 1981, Miss Olympia -kisan 3. sija 1982, ammattilaisten MM-kisojen 3. sija 1983, Miss Olympia -kisojen 5. sija 1983. Vuonna 2001 hän pääsi kehonrakennuksen Hall of Fameen.
Kehonrakennusuransa jälkeen Elomaa on toiminut laulajana ja poliitikkona. Koulutukseltaan hän on röntgenhoitaja.

Elomaa vieraili Nybergin ohjelmassa vastikään kirjoittamansa kunto-oppaan tiimoilta keväällä 2006. Kuntoilun ja ruokavalion lisäksi Elomaata pohdituttivat yhteiskunnalliset asiat.

"Luonnollisen jatkumon" seurauksena Elomaa oli päätynyt ensin laulajaksi ja sitten mukaan politiikkaan. Jälkimmäinen oli hänelle kuitenkin tuttua jo lapsuudenkodista: hän isänsä oli aikoinaan SMP:n kansanedustaja.

Elomaan edustama puolue oli haastatteluhetkellä vielä avoin. Ehdokkuus keskustapuolueessa oli kaatunut sekaannukseen. Sittemmin Elomaa päätyi perussuomalaisten listoille.

Viisi vuotta kestänyttä kehonrakennusuraansa hän muistelee lämmöllä, vaikka ei siitä kuulemma juuri mitään muistakaan. Rankka treeni vaati veronsa muusta elämästä, mutta "en mä sitä kadu, kehonrakennusta saan kiittää tämän päivän työstäkin."

Lakipisteen saavutettuaan Elomaa päätti olla jatkamatta alalla hormonien turvin ja lopetti uransa "kuin seinään" vuonna 1985. "Minun luonteellani ei mennä kilpailuihin, joissa tullaan vaikka 14:nneksi. Mä olin maksimissani mitä tavallisella reenillä pääsee."

Teksti: Petra Himberg

 • Lasse Lehtisen kolumni: Nuoriso heräsi vaatimaan muutoksia maailmanmenoon

  Lasse Lehtinen kirjoittaa 1960-luvusta.

  Suomessa 1960-luvun nuoriso eli murrosaikaa. Nuoria oli aiempaa enemmän ja he olivat yhteiskunnallisesti tiedostavia ja koulutetumpia kuin ennen. Nuorisokulttuuri oli saapunut Suomeen. Kirjailija Lasse Lehtinen kirjoittaa kolumnissaan muun muassa sukupolvesta, joka halusi muuttaa maata ja maailmaa sekä vaikuttaa asenteisiin.

 • Kunnes kuolema heidät erottaa – Kotikadun kausi 13 on nyt Areenassa

  Kotikadun kausi 13 on nyt Areenassa.

  Kotikadun kausi 13 alkaa surullisissa tunnelmissa. Mäkimaiden perheessä läsnä on kuolema, hiipuva rakkaus ja rahaongelmat. Luotoloilla noustaan jaloilleen, iloitaan elämän ihmeistä ja rakennetaan tulevaisuutta. Kauden 13 lisäksi Areenassa on katsottavissa myös kaudet 1, 2 ja 12.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto

 • Lasse Lehtisen kolumni: Nuoriso heräsi vaatimaan muutoksia maailmanmenoon

  Lasse Lehtinen kirjoittaa 1960-luvusta.

  Suomessa 1960-luvun nuoriso eli murrosaikaa. Nuoria oli aiempaa enemmän ja he olivat yhteiskunnallisesti tiedostavia ja koulutetumpia kuin ennen. Nuorisokulttuuri oli saapunut Suomeen. Kirjailija Lasse Lehtinen kirjoittaa kolumnissaan muun muassa sukupolvesta, joka halusi muuttaa maata ja maailmaa sekä vaikuttaa asenteisiin.

 • Kunnes kuolema heidät erottaa – Kotikadun kausi 13 on nyt Areenassa

  Kotikadun kausi 13 on nyt Areenassa.

  Kotikadun kausi 13 alkaa surullisissa tunnelmissa. Mäkimaiden perheessä läsnä on kuolema, hiipuva rakkaus ja rahaongelmat. Luotoloilla noustaan jaloilleen, iloitaan elämän ihmeistä ja rakennetaan tulevaisuutta. Kauden 13 lisäksi Areenassa on katsottavissa myös kaudet 1, 2 ja 12.

 • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

  Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

  Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

 • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

  Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

  Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

 • Lasse Lehtisen kolumni: Varttituntini kommunistina

  Lasse Lehtinen kirjoittaa Kekkosen ajan alkuvuosista.

  Kirjailija Lasse Lehtisen lapsuus- ja nuoruusvuosien suuria merkkipaaluja ovat olleet yleislakko ja Urho Kekkosen valinta tasavallan presidentiksi vuonna 1956. Lehtisen ensimmäinen poliittinen herääminen tapahtui juuri yleislakon aikaan, mutta myös Urho Kekkosen valinta presidentiksi osaltaan ravisteli nuorukaisen yhteiskunnallisia vaistoja esiin.

 • Elävä arkisto tammikuussa

  Tammikuisia aiheita Elävän arkiston tarjonnassa.

  Juhlat on juhlittu ja lahjakirjat luettu, härkäviikot edessä. Päivä sentään alkaa pidetä. Kun kinkkua on sulateltu raikkaassa talvisäässä, on hyvästi aikaa syventyä Elävän arkiston runsaaseen tarjontaan, josta tammikuussakin löytyy paljon tietoa ja viihdykettä. Draamaa Tammikuu tarjoaa tuhdin paketin toivottua klassikkodraamaa, kun 14.1.