Hyppää pääsisältöön

Kaius Tihtonen: Santakuskin blues

Laulava puutarhuri Kaius Tihtonen antaa näytteen pontevasta swingtyylistään 1970-luvun alussa tallennetussa tehdaskonsertissa.

Tietolaatikko

Santakuskin blues. Säv. ja san. Kaius Tihtonen.

Vuonna 1972 radiokuuntelijoiden huomiota herätti kulkijasta ja hänen päivänkakkarastaan kertova, hieman kömpelö mutta hellyttävä ja mukaansatempaava kupletti.

Taivaanrannan kulkija -kappaleen tulkitsi koulimattomalla äänellään Tyrvännöltä kotoisin oleva puutarhanhoitaja ja hanuristi Kaius Tihtonen.

Tihtosen ainoaksi jääneellä albumilla kuultiin muitakin naiivin romanttisia tai rempseitä ralleja kuten Hän on niin ujo, Heitä huolet, Ei sorsan sorsaa ja On värkeissä varaa. Oheinen Santakuskin blues ilmestyi erillisenä singlenä vuonna 1972.

Esikoislevynsä jälkeen Tihtonen katosi julkisuudesta yhtä nopeasti kuin oli sinne noussutkin. Imitaattori Reijo Salminen levytti vuonna 1994 albumillisen hänen laulujaan.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto