Hyppää pääsisältöön

Eläinlääkärillä: Häkkilinnut

Eläinlääkärillä-ohjelmassa puhutaan linnuista lemmikkieläiminä. Monista siivekkäistä voi saada hyvinkin kesyn ja seurallisen kaverin.

Eläinlääkäri Ilmari Karppinen ja asiantuntija Harry Tuomi kertovat eri lintulajien ominaisuuksista ja hoidosta sekä vastailevat studiovieraiden kysymyksiin.

Erästä poikaa askarruttaa miksi hänen lintunsa nyppivät toisiaan. Asiantuntija toteaa, että kyseinen nyppiminen näyttää selvästi "pariutumisoireilta", sillä "urospeipot voivat nyppiä naarasta selästä jos tämä tuntuu haluttomalta".

Papukaijoille on omistettu kokonainen oma jakso. Opastusta annetaan aina kynsien leikkuusta nokan lyhentämiseen. Vieraiden mukana studiossa ovat myös papukaijat Jaakko, Ari, Asta ja monta muuta.

Eläinlääkäri Karppinen kertoo, että papukaija voi kiintyä omistajaansa suuresti. Luonnossa papukaijat elävät pareittain ja ovat saman kumppanin kanssa koko elämänsä. Vankeudessa yksinäinen papukaija leimautuu yleensä vahvasti tiettyyn ihmisen vaatien tältä paljon huomiota ja ollen helposti mustasukkainen.

Teksti: Heidi Sommar

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto