Hyppää pääsisältöön

Uusien kasvojen eduskunta

Vuoden 2011 vaaleissa eduskuntaan nousi peräti kymmenen alle 30-vuotiasta nuorta. Määrä on huomattavasti enemmän kuin edellisissä vaaleissa 2007, jolloin nuoria nousi parlamenttiin vain kaksi.

Nuorin kansanedustaja on 25-vuotias teollisuusvalvoja Olli Immonen Oulusta.

Perussuomalaisten ehdokkaana eduskuntaan valittu Olli Immonen kävi vaalikampanjaansa erityisesti Facebookissa, jossa hänet tunnetaan mm. äärikansallisen Suomen Sisun yhtenä äänitorvena.

Vantaalainen Antti Lindtman, 28, on demari ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Rovaniemen valtuuston puheenjohtajana ja kokoomuksen leivissä poliittista kokemusta on hankkinut 26-vuotias Heikki Autto.

Vuoden 2011 vaaleissa eduskuntaan valittiin 111 miestä ja 86 naista. Naisia parlamentissa on enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Eduskunnan ikänestoreita ovat 70-vuotiaat SDP:n Rakel Hiltunen, kokoomuksen Pertti Salolainen ja perussuomalaisten Kauko Tuupainen.

Teksti: Reijo Perälä

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto