Hyppää pääsisältöön

Foo Fighters: Genrejä tulee ja menee - me pysymme

Bändi sulkeutuu studiosessioissa ulkomaailmalta. Dave Grohlin seikkailut muissa projekteissa ovat vahvistaneet rakkautta omaan bändiin.

Foo Fighters ottaa rennosti promokuvassa. // Kuva: Sony Music

Bändin keulahahmo Dave Grohl on kertonut brittiläisen rokkilehti NME:n haastattelussa, että Foo Fighters on selviytynyt läpi pitkän uransa pysyttelemällä trendien ulkopuolella.

- Emme ole juurikaan huomioineet oman täydellisen pikku maailmamme ulkopuolelalla tapahtuvia asioita. Kun suljemme (studion) oven ja teemme levyä, emme oikeastaan ajattele studion ulkopuolisia asioita.

Gholin mielestä tämä on yksi syy siihen, miksi Foo Fighters levyt kuulostavat omanlaisiltaan.

- Olemme nähneet vuosien saatossa muutamien viihdyttävien genrejen tulevan ja menevän: skinny tiesin (powerpop-pukubändit), nu metallin sekä rap metallin ja me olemme vain rullanneet kaiken läpi laput silmillä.

Samassa haastattelussa Dave Grohl myös kertoo, että soittaminen lukuisissa sivuprojekteissa on vain vahvistanut hänen haluaan palata aina Foo Fightersin pariin. Mies on nähty vuosien varrella rumpalina superbändi Them Crooked Vulturesissa, Queens of the Stone Agessa ja omassa sooloprojektissaan Probotissa.

- Kun lähden sivuprojektiin, se yleensä tuo minulle lisäenergiaa palata tähän (Foo Fightersiin). Oli se sitten Vulturesia tai jammailua Paul McCartneyn kanssa, saa se minut aina haluamaan takaisin Foo Fightersiin.

Lähteet: NME