Hyppää pääsisältöön

Markus Kajo Euroopan unionin sydämessä

Markus Kajo ja Hannu Lumivuori suuntaavat matkansa tällä kertaa Belgian Brysseliin, EU:n päätöksenteon ytimeen. Luulot pois on viihteellinen matkailuohjelma.

Leikkeessä miehet pohtivat, mitä vaikutuksia EU:n liittymisellä on Suomelle. Laskevatko hinnat ja helpottuuko liikkuminen Euroopan alueella huomattavasti todellisuudessa? "Mahtaako se mahdollinen hyöty tulla suoraan kuluttajan taskuun, vai jääkö taas niin kuin pösöille tai väliportaisiin niin kuin tähänkin saakka?" pohtii Lumivuori.

Markus Kajo ihmettelee, mistä kaikki neekerikauppiaat saavat sen rihkamansa, kun melkein joka Euroopan maassa aina tulee yönmustia miehiä kauppaamaan viidenkympin rantarolexia. " Ei ole muuta selitystä, kuin se, että jossain Euroopan kolkalla on semmoinen salainen neekerten rihkamatukku" on Kajon pohdinnan tulos.

Leikkeen lopuksi Hannu Lumivuori selventää kaavioiden avulla, miten Europarlamentissa päätöksenteko toimii.

Luulot pois on matkailuohjelma, jossa Kajo ja Lumivuori käsittelevät viihteellisesti eri Euroopan maiden tapoja ja kulttuuria. Ohjelman tarkoituksena oli käsitellä tai jopa hälventää niihin liittyviä ennakkoluuloja. Ohjelma on kuvattu ennen Suomen liittymistä Euroopan unioniin.

Teksti: Heidi Tetri

Kommentit