Hyppää pääsisältöön

Kotirappu – arkirealistista naapuridraamaa 1980-luvulta

Kotirappu-tv-sarjassa 1987 näyttelijät Matti Viironen (roolinimi Eero Anttila), Ahti Haljala (roolinimi Eelis Liimatainen) ja Riitta Räty (roolinimi Sirkka Jaakkola).
Kotirapussa kohtasivat mm. Matti Viironen (roolinimi Eero Anttila), Ahti Haljala (roolinimi Eelis Liimatainen) ja Riitta Räty (roolinimi Sirkka Jaakkola) 1987. Kotirappu-tv-sarjassa 1987 näyttelijät Matti Viironen (roolinimi Eero Anttila), Ahti Haljala (roolinimi Eelis Liimatainen) ja Riitta Räty (roolinimi Sirkka Jaakkola). Kuva: Antero Tenhunen / Yle Matti Viironen,Ahti Haljala,Riitta Räty,rooli,näyttelijät,1987,Kotirappu

Elämä asunto-osakeyhtiö Metsäkeitaassa soljuu perisuomalaiseen tapaan. Valtaosa asukkaista tuntee toisensa jo hyvin. Yhteiset asiat sekä yhdistävät että erottavat heitä, väliseinällä tai ilman. Kahdeksanosainen Kotirappu on Yle TV2 Teatteritoimituksen tuotanto vuodelta 1987. Sarjan on ohjannut ja käsikirjoittanut Jussi Niilekselä.

Kotirappu-sarjassa taloyhtiön uusia tulokkaita ovat Nina ja Kalle (Johanna Salminen ja Vesa Kietäväinen). Nuoripari muuttaa taloon toiveikkaana: vihdoinkin he saavat omaa rauhaa Kallen äidiltä (Sylvi Salonen). Tuleva anoppi löytää kuitenkin nopeasti tiensä heidän ovelleen.

Taloyhtiön isännöitsijänä toimii Eero Anttila (Matti Viironen). Joviaali mies on hyvää pataa kaikkien kanssa. Kun talon asukas Lasse Jaakkola (Risto Salmi) uskoutuu hänelle aviohuolistaan, vetää isännöitsijä siitä omat johtopäätöksensä.

Eskolatkin (Ulla-Maija Siikavire ja Martti Palo) ovat vetäneet päätelmänsä kerrostalosasumisesta. He tahtovat oman talon.

Vanhin asukas talossa on Tyyne (Sirkka Lehto). Pahaksi onneksi Tyyne saa sairaskohtauksen juuri silloin, kun hänen uudet naapurinsa Nina ja Kalle kaatavat oman asuntonsa väliseinää.

Yhtiökokouksessa isännöitsijän katse harhailee alkusahdin ja Jaakkolan vaimon (Riitta Räty) vuoksi. Kesken kokouksen huomataan, että Tyyne puuttuu joukosta.

Tyyne on kuollut. Perinnönjaossa tulee riitaa, mutta asunto saadaan nopeasti tyhjäksi ja myydyksi.

Kallen äiti yllättää poikansa ja Ninan erikoisella lahjalla. Ninaa se epäilyttää, mutta hänkään ei osaa pelätä pahinta.

Jaakkolat tekevät sovinnon. Kesken kauniin lauantaipäivän alkaa pora laulaa.

Kotirapun rooleissa ja tuotannossa

Anttilan perhe: Eero - Matti Viironen, Eeva - Eriikka Magnusson, Jussi - Nuutti Meriläinen ja Leena - Saara Taajoranta.

Eskolan perhe: Matti - Martti Palo, Anneli - Ulla-Maija Siikavire, Sari - Roosa Ritola, Iisakki - Antti Palo.

Muut henkilöt: Nina Selin - Johanna Salminen. Kalle Yrjänä - Vesa Kietäväinen. Mailis Yrjänä - Sylvi Salonen. Sirkka Jaakkola - Riitta Räty. Lasse Jaakkola - Risto Salmi. Eelis Liimatainen - Ahti Haljala. Alli - Salme Laaksonen. Elli - Marja-Sisko Aimonen. Tyyne Mattila - Sirkka Lehto. Tuula - Karla Löfgren. Asko Similä - Aki-Petri Orsmaa. Risto Makkonen - Vesa Veijalainen. Metsäkeitaan Martti - Arvi Kaukolammi. Ami - Mattijuhani Nieminen. Virtanen - Leo Pentti. Mauri - Harri Ekonen.

Ohjaaja: Jussi Niilekselä
Käsikirjoittaja: Jussi Niilekselä
Naamioitsija: Irma Nieminen
Pukusuunnittelija: Oili Kemmo
Kuvaussuunnittelija: Pekka Bogel
Äänisuunnittelija: Pertti Moberg
Lavastussuunnittelija: Raimo Salo
Graafinen suunnittelija: Tuula Tossavainen
Kuvaussihteeri: Ulla-Maija Alppi
TV2 Teatteritoimitus

Otteita Kotirappu-sarjasta:

Lisää ohjelmasta

Keskustele

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto