Hyppää pääsisältöön

Suomalaismuusikko Aku Ankka-pestistä: ”Kirjoittajan uran tietynlainen huippu.”

Aku Ankka täyttää tänä vuonna 60-vuotta. Juhlan kunniaksi lehden päätoimittaja on pyytänyt tunnettuja suomalaisia kirjoittamaan omat ankkatarinat lehteen. Yksi vierailijoista on muusikko Anssi Kela.

Anssi Kela

Aku Ankan päätoimittaja Jukka Heiskanen on erittäin tyytyväinen miehen kirjoittamaan Poppamiehen kirous -ankkatarinaan, joka julkaistiin tänään.

Tarinassa Roope-setä joutuu lunastamaan poppamiehelle Klondiken-vuosinaan antamansa lupauksen. Seudun aarnimetsää uhkaavat metsäyhtiön hakkuuaikeet. Niitä toteuttamaan on tuotu maailman suurin metsätyökone Nätti-Jussi, jonka pysäyttäminen jää Roopen ja tämän veljenpojan Akun tehtäväksi.

- Se on erinomainen tarina. Siinä on tuoreita ideoita, mutta ne nojaavat perinteisiin, Heiskanen kehuu.

Lapsesta asti Aku Ankkaa lukenut Anssi Kela on hyvin imarreltu kunniasta.

- Kirjoittajan uran tietynlainen huippu, kun pääsee kirjoittamaan Aku Ankkaa. Mielenkiintoinen haaste ja uusi aluevaltaus, edelleen Aku Ankkaa tilaava Kela hehkuttaa.

Päätoimittaja on vakuuttunut siitä, että tarina tullaan julkaisemaan myös ulkomailla.

- Uskon, että se julkaistaan myös muissa pohjoismaissa ja Saksassa.

Aku Ankan julkkisvierailut eivät jää tähän, sillä juhlavuoden kunniaksi Heiskanen on pyytänyt myös kuutta muuta populaarikulttuurihahmoa mukaan.

- En voi vielä paljastaa nimiä, mutta he liittyvät tavalla tai toisella kirjoittamiseen. He ovat hyvin erilaisia tunnettuja popkulttuurin henkilöitä, Heiskanen vihjaa.

Lähteet: YleX