Hyppää pääsisältöön

Ransu laittaa haukkapalaa

Haukkapalat-ohjelmassa Ransu opetteli laittamaan yhdessä Helenan kanssa yksinkertaista välipalaa tutuista ja tuntemattomista jääkaapin antimista.

Ransua hiukoo. Jääkaapissa on kyllä kaikenlaista ilmeisesti syötäväksi tarkoitettua, mutta eihän niihin tohdi koskea. Helenan mielestä kaikkea kannattaa kuitenkin ainakin maistaa. Hän tarjoaa tomaattivoileipää ja porkkanaa, mutta Ransu rouskuttaisi mielummin herkkuluuta.

Helena on luvannut auttaa Ransua kaikissa terveelliseen ruokaan liittyvissä asioissa. Ransu oppii, missä ruoka kasvaa, miltä se näyttää, mitä se sisältää, minkälaisia tarinoita siihen liittyy ja tietenkin, miltä se maistuu.

Mutta kyllä Ransukin jotain tietää. Karkkipäivä kannattaa pitää vain kerran viikossa, sillä hammaspeikon pehmentämillä hampailla ei herkkuluustakaan saa paljoa irti. Helenalla on vinkki, miten hammaspesun muistaa joka päivä ja ilta. Entä mistä voi päätellä pöytään istuessaan, että luvassa on myös jälkiruokaa?

Haukkapala maistuu parhaiten hyvässä seurassa. Helena muistuttaa, että on tärkeää kokoontua aterialle edes kerran päivässä koko perheen voimin.

Maistaminen kannattaa. Jopa karvaista perunaa muistuttava kiivikin on Ransun makuun:

"Kuule - saiskohan tästäkin jotain haukkapalaa?"

Teksti: Sanna-Katja Pohjalahti

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto