Hyppää pääsisältöön

Huikea ilmaveivi kaatoi Karhun ja vei Leijonat finaaliin 2011

Suomi löi Venäjän Slovakian vuoden 2011 MM-turnauksessa maalein 3-0 ja eteni loppuotteluun. Mikael Granlundin ilmaveivi sai sekaisin vastustajat, yleisön ja selostaja Antero Mertarannan.

Ensimmäinen erä päättyi 0-0-tilanteeseen, mutta Mikael Granlundin kohumaali ottelun 26. minuutilla sai katsojat haukkomaan henkeään.

Antero Mertaranta ei kuitenkaan jäänyt sanattomaksi. Penkkiurheilijat helsinkiläisessä sporttibaarissa ja Mertaranta selostusaitiossaan repesivät täysin. Granlundin ilmaveivistä tuli samoin tein kiekollinen ja kielellinen käsite.

Venäjän joukkue ei enää yllätysmaalista toennut ja kuumana käyvät venäläiskiekkoilijat napsivat maalien sijaan rangaistuksia. Kylmäveriset Leijonat käyttivät tilanteet hyväkseen ja Jani Lajunen tuikkasi Venäjän maalivahdin Konstantin Barulinin lipsauttaman kiekon verkkoon ajassa 47.40.

Pari minuuttia myöhemmin Grandlund syötti kiekon Jarkko Immoselle, joka sinetöi voiton Venäjästä kolmannella maalilla.

Viimeiset minuutit Suomen maalivahti Petri Vehanen oli Venäjän tulessa, mutta pokka piti ja Venäjän maalisaldoksi jäi puhdas nolla.

Valitettavasti tv-kuvaoikeudet vuoden 2011 MM-kisoihin ovat rauenneet ja aiemmin julkaistu maalikooste on jouduttu poistamaan.

Lue lisää:

Leijonat juhlivat Jarkko Immosen 1-1-maalia

Siinä se taas on! Suomelle MM-kultaa 2011

Suomi kaatoi Ruotsin murskaluvuin 6-1 Slovakian MM-jäällä. Poika palasi Leijonien syleilyyn 16 vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää:

Leijonakuningas Jukka Jalonen

Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalosella on taito saada pelaaja loistamaan ja joukkue kukoistamaan. Saavutusten listalla on muun muassa Suomen mestaruus, olympiapronssi ja MM-kulta. Sietäminen ja intohimo, siinä kaksi asiaa, jotka mestarivalmentaja nimeää menestyksen avaimiksi.

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto