Hyppää pääsisältöön

Leijonat heräsi vasta Kanada-finaalin lopulla 2007

Kanada voitti Suomen toista kertaa jääkiekon MM-finaalissa, kun joukkueet kohtasivat Moskovassa 2007. Suomen heikko aloitus kostautui 4-2-tappiona.

Taas kerran Suomi ei saanut loppuottelussa itsestään parasta irti. Maajoukkueveteraani Ville Peltosen mukaan Leijonilta puuttui alkuerissä pelirohkeus.

"Taistelua on vaikea tehdä, kun on jarru päällä." Niinpä Kanada irtautui avauserässä jo 2-0-johtoon, joka kakkoserässä täydentyi punapaitojen kolmannella maalilla.

Päätöserässä Suomi sai kaasun auki ja kavensi 3-2:een, mutta liian myöhään. Kun ottelua oli jäljellä runsas minuutti, Kanada niittasi loppulukemiksi 4-2.

Kanada on Tshekin ohella ollut Suomelle toistaiseksi voittamaton vastustaja MM-loppuotteluissa.

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto