Hyppää pääsisältöön

Leijonat heräsi vasta Kanada-finaalin lopulla 2007

Kanada voitti Suomen toista kertaa jääkiekon MM-finaalissa, kun joukkueet kohtasivat Moskovassa 2007. Suomen heikko aloitus kostautui 4-2-tappiona.

Taas kerran Suomi ei saanut loppuottelussa itsestään parasta irti. Maajoukkueveteraani Ville Peltosen mukaan Leijonilta puuttui alkuerissä pelirohkeus.

"Taistelua on vaikea tehdä, kun on jarru päällä." Niinpä Kanada irtautui avauserässä jo 2-0-johtoon, joka kakkoserässä täydentyi punapaitojen kolmannella maalilla.

Päätöserässä Suomi sai kaasun auki ja kavensi 3-2:een, mutta liian myöhään. Kun ottelua oli jäljellä runsas minuutti, Kanada niittasi loppulukemiksi 4-2.

Kanada on Tshekin ohella ollut Suomelle toistaiseksi voittamaton vastustaja MM-loppuotteluissa.

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto