Hyppää pääsisältöön

Musiikkivaikuttaja Pirjo Bergström

Pirjo Bergström (1939-2011) teki mittavan uran laulajana, säveltäjän ja näyttelijänä. Laaja-alaisen musiikkivaikuttajan tärkein työpari oli hänen miehensä Matti Bergström (1938-1994).

Bergströmien varhaisimman yhteistyön tuloksia olivat mm. Hectorin kolmen ensimmäisen albumin sovitukset.

Erityisen lähellä heidän sydämiään olivat elokuva- ja teatterimusiikki. Yhdessä miehensä kanssa hän sävelsi musiikin moniin tv-dokumentteihin ja -sarjoihin.

Molemmat Bergströmit olivat mielellään mukana myös lastenkulttuurissa. Elävän arkiston otteissa näemme ensimmäisen osan heidän kotonaan kuvatusta sarjasta Pirjo ja Matti.

Fallesmannin Arvo ja minä -tv-sarjan musiikin Pirjo Bergström joutui miehensä kuoltua säveltämään loppuun yksin. Muista Bergströmin yksin säveltämistä teatterikappaleista mainittakoon Henrik Ibsenin Villisorsa sekä Elämän kevät -näytelmät 1990-luvun lopulta.

Pirjo Bergström tuli tutuksi myös näyttelijänä sekä laulaja-soittajana. Bergström oli vahva jazzmusiikin tulkki, joka keikkaili laulaen ja säestäen itseään flyygelillä. Muun muassa näytttelijä Marjorita Huldenin kanssa Bergström esitti kahden naisen musiikkiteatteria.

Suuri yleisö tunsi näyttävän ja huumorintajuisen Bergströmin tv-elokuvista sekä mm. viihdesarjasta Velipuolikuu.

Teksti: YLE Uutiset ja Petra Himberg