Hyppää pääsisältöön

Siinä se taas on! Suomelle MM-kultaa 2011

Leijonat juhlivat Jarkko Immosen 1-1-maalia
Leijonat juhlivat Jarkko Immosen 1-1-maalia. Leijonat juhlivat Jarkko Immosen 1-1-maalia Kuva: Tomi Hänninen jääkiekko

Vuoden 2011 jääkiekon maailmanmestaruuskisat pidettiin Slovakiassa ja kultakamppailu käytiin 15. toukokuuta Bratislavassa. Suomi kaatoi finaalissa Ruotsin murskaluvuin 6-1. Poika palasi Leijonien syleilyyn 16 vuoden tauon jälkeen.

Ruotsi hallitsi kahta ensimmäistä erää, mutta lopulta Leijonat läimivät voittoisat maalit 20 minuutissa. Ensimmäisessä erässä Ruotsi nousi johtoon Magnus Pääjärven laukomalla maalilla. Ruotsin maalivahti Viktor Fasth piti pintansa ja esti Suomen tasoituksen, kunnes seitsemän sekuntia ennen toisen erän loppua Jarkko Immonen laukoi tilanteen tasan.

Viimeinen erä olikin suomalaisjuhlaa. Kiekonriiston jälkeen Antti Pihlström syötti ja Petteri Nokelainen viimeisteli Suomelle 2-1 johdon. Vain 46 sekuntia myöhemmin Niko Kapanen suti kiekon väsyneen ruotsalaispuolustuksen keskeltä maaliin ja johtoasema oli jo 3-1.

Loppuerä oli silkkaa tykitystä. Janne Pesonen, Mika Pyörälä ja Antti Pihlström kävivät kukin vuorollaan laukomassa kiekon kisojen parhaaksi maalivahdiksi valitun Viktor Fasthin selän taakse.

Suomi palasi maailmanmestariksi maalein 6-1. Myös voittoisana keväänä 1995 finaalissa kaatui rakas vihollinen Ruotsi.

Valitettavasti tv-kuvaoikeudet vuoden 2011 MM-kisoihin ovat rauenneet ja aiemmin julkaistu maalikooste on jouduttu poistamaan. Finaaliottelu on katsottavissa IIHF:n virallisella Youtube-kanavalla.

Kommentit